Καλαμάτα: To DNA “πρόδωσε” Ρομά που επιχείρησε να διαρρήξει ΑΤΜ

Καλαμάτα: To DNA “πρόδωσε” Ρομά που επιχείρησε να διαρρήξει ΑΤΜ

Τη μία κλοπή μετά την άλλη έκανε ένας 18χρονος Ρομά και μέσα σε 15 μέρες διέρρηξε καταστήματα και παιχνιδομηχανές, προκαλώντας και αρκετές φθορές στις επιχειρήσεις. Δε δίστασε, μάλιστα, με τροχό να επιχειρήσει να κόψει ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς, όπου από DNA που άφησε στην τζαμαρία που έσπασε εντοπίσθηκε.

Η δράση του έληξε με την Αστυνομία να του περνά χειροπέδες, ενώ εξιχνίασε άλλες πέντε κλοπές που είχε διαπράξει ο συγκεκριμένος.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, απόπειρα διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Άφησε DNA
Τα ξημερώματα της Πέμπτης ο 18χρονος Ρομά πήγε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, το οποίο είναι κλειστό λόγω εργασιών. Αφού απενεργοποίησε το συναγερμό, έσπασε τζαμαρία του αμφιθεάτρου και κατάφερε να μπει στο εσωτερικό του ισόγειου κτηρίου και να έχει πρόσβαση στο χώρο που είναι εγκατεστημένο το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς.  Τότε άρχισε προσπάθειες διάρρηξής του από την πίσω πλευρά με τη χρήση τροχού, όπως και άλλων εργαλείων. Όμως, δεν τα κατάφερε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις προσπάθειες.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε την άλλη ημέρα από υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας και από τις έρευνες προέκυψε ταυτοποίηση DNA (αίμα) που βρήκαν οι αστυνομικοί σε σπασμένο κομμάτι γυαλιού.

Την επόμενη μέρα και εντός του πλαισίου του αυτοφώρου, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν στην Καλαμάτα και να τον συλλάβουν.

Κλοπές στην Καλαμάτα
Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι εκτός από την απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ, κατά το χρονικό διάστημα από 9 έως 23 Νοεμβρίου, είχε διαπράξει πέντε κλοπές σε καταστήματα και περίπτερα στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα:

-Τη νύχτα  9 προς 10 Νοεμβρίου πήγε σε κατάστημα πώλησης παιδικών υποδημάτων και έσπασε την τζαμαρία, προκαλώντας φθορές ύψους 150 ευρώ. Στη συνέχεια από την ταμειακή του καταστήματος αφαίρεσε 200 ευρώ

-Τη νύχτα 12 προς 13 Νοεμβρίου έσπασε τζαμαρία αρτοποιείου στην Καλαμάτα προκαλώντας ζημιές ύψους 500 ευρώ και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή 50 ευρώ

-Στις 13 Νοεμβρίου έξω από περίπτερο στην Αριστομένους διέρρηξε κερματοδέκτη παιχνιδιού και αφαίρεσε 60 ευρώ

-Στις 21 Νοεμβρίου από το ίδιο περίπτερο διέρρηξε πάλι τον κερματοδέκτη παιχνιδιού και αφαίρεσε 20 ευρώ

-Τη νύχτα 22 προς 23 Νοεμβρίου κοντά στο Διοικητήριο έσπασε το συρόμενο παράθυρο καφετέριας, προκαλώντας φθορές 100 ευρώ και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή 120 ευρώ.

Η έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής του 18χρονου σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη