Κάλεσμα περιφερειάρχη για περισσότερη ανακύκλωση

Κάλεσμα περιφερειάρχη  για περισσότερη ανακύκλωση

Η ανακύκλωση θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους για τα απορρίμματα και θα παρέμβει σε περιβαλλοντικά ζητήματα τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, καλώντας τη νεολαία να ηγηθεί της προσπάθειας.

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε επισκέψεις σχολείων στην Παλιόχουνη, όπου ενημερώνονται για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ ο ίδιος τους μιλά για την ανακύκλωση.

«Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι οι Πελοποννήσιοι, διότι απαλλαγήκαμε από τα σκουπίδια. Η διαχείριση απορριμμάτων είναι μια σκάλα. Ανεβήκαμε τα πρώτα σκαλιά, αλλά έχουμε ακόμα πολλά να ανεβούμε. Παρακαλώ τη νεολαία, γιατί τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν να προχωρήσουμε το πρόγραμμα της ανακύκλωσης, ώστε να μειώσουμε και το κόστος στη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά το κυριότερο, να έχουμε μια παρέμβαση σε περιβαλλοντικά ζητήματα τα οποία είναι σοβαρά. Η νεολαία πρέπει να τεθεί επικεφαλής αυτής της προσπάθειας», τόνισε.

Επίσης, αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση του έργου, λέγοντας ότι το φάκελο τον έφτιαξε η δική του Περιφερειακή Αρχή από την αρχή, ενώ «πέρασε» από την τεχνική ομάδα που εισηγείται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Β.Β.