Με αξιοσημείωτη συμμετοχή η δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

Με αξιοσημείωτη συμμετοχή η δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

Εξαιρετική επιτυχία, δεδομένης της προσέλευσης, σημείωσε η χθεσινή δράση ενημέρωσης και εξέτασης που διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στο πλαίσιο της εκστρατείας του μήνα Οκτωβρίου για τον καρκίνο του μαστού. Αρκετές ήταν οι γυναίκες που βρέθηκαν χθες από τις 10.00 το πρωί έως και τις 3.00 μετά το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, ώστε να ενημερωθούν από τα μέλη της Κινητής Ομάδας Υγείας του Τομέα Υγείας ΕΕΣ και του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Καλαμάτας για ζητήματα όπως η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Υποστηρικτές της χθεσινής δράσης ήταν τόσο ο Δήμος Καλαμάτας όσο ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας και το Γ.Ν. Μεσσηνίας, οι οποίοι επικοινώνησαν από κοινού το μήνυμα της ευαισθητοποίησης των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού.

Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, Κατερίνα Γκόνου, υπογράμμισε τη μεγάλη προσέλευση γυναικών καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ενώ ευχαρίστησε τους τοπικούς υποστηρικτές για τη συμμετοχή τους στη δράση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Δημήτρη Τζωρτζίνη, στη σύγχρονη Ιατρική η πρόληψη είναι σημαντικό κομμάτι, ενώ δράσεις όπως η χθεσινή βοηθούν στο να μπορούμε να έχουμε καλύτερη ποιότητα υγείας στον εγχώριο πληθυσμό.

Εκπροσωπώντας το Δήμο Καλαμάτας ο κ. Γιώργος Φάβας σημείωσε ότι ο ΕΕΣ αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη συμμετοχή που έχει στην υγεία και φροντίδα του γενικού πληθυσμού. Τόνισε δε, ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα βρίσκεται και στο εξής «παρών» σε όποια δράση χρειάζεται και έχει ως γνώμονα το γενικό καλό.

Χρ.Μ.