Με πρόστιμο πληρώνουν οι παίκτες της Καλαμάτας το 1-2 με τον Διαγόρα

Με πρόστιμο πληρώνουν οι παίκτες της Καλαμάτας το 1-2 με τον Διαγόρα

Με πρόστιμο αναφέρουν οι πληροφορίες από την ΠΑΕ ότι θα πληρώσουν οι παίκτες της Καλαμάτας τη νέα απροσδόκητη εντός έδρας ήττα που γνώρισε η ομάδα την περασμένη Κυριακή στο Στάδιο της Παραλίας από τον Διαγόρα Ρόδου με 1-2. Αν και οι αρκετές απουσίες δίνουν κάποια «ελαφρυντικά» στους «μελανόλευκους» σίγουρα ήταν ένα αποτέλεσμα που πλήγωσε και πάλι την τοπική μας ομάδα, η οποία απομακρύνθηκε από την κορυφή του Νοτίου Ομίλου της Super League. Ο προπονητής, Μάκης Χάβος, τόνισε βέβαια στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ότι «Σημασία δεν έχει ποιος είναι πρώτος τώρα αλλά ποιος θα είναι πρώτος στα πλέι οφ» και σίγουρα έχει ένα δίκιο, ενώ δικαιούται και προσωπικά κάποια πίστωση χρόνου, αφού ήταν μόλις το 2ο παιχνίδι του στον πάγκο της Μαύρης Θύελλας.

Η προχθεσινή αναμέτρηση ήταν για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος και η ήττα ήρθε μετά από κακή εμφάνιση, «φλύαρη» υπεροχή στο α’ ημίχρονο και ψυχρολουσία στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Ο Διαγόρας σόκαρε τους γηπεδούχους όταν βρέθηκε να προηγείται με 0-2, βρίσκοντας διαδοχικά το δρόμο προς τα δίχτυα μέσα σε μόλις τρία λεπτά: στο 58’ ο Μανιάς με ένα εντυπωσιακό σουτ νίκησε τον Γιαννίκογλου στο δεξί «Γ» της εστίας του και πριν καλά καλά κοπάσουν οι χαρές για τους Ροδίτες, ο Λεσάι στο 61’ με ατομική προσπάθεια και σουτ, έδωσε την αφορμή για ξέφρενα πανηγύρια, βάζοντας σοβαρές βάσεις για τη νίκη, την οποία και πήραν τελικά. Το μόνο που κατάφερε από εκεί και πέρα η Καλαμάτα ήταν να μειώσει στο 79’ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάτου, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε προς το τέλος του αγώνα, δεχόμενος δεύτερη κάρτα από τον διαιτητή Ντάουλα για «θέατρο» -φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκε η τοπική μας ομάδα, αλλά όπως και να έχει ο έμπειρος μέσος θα χάσει τουλάχιστον το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Β’.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Μάκης Χάβος): Γιαννίκογλου, Ραπόσο, Κωστούλας, Μπαξεβάνος, Βαλεριάνος (67′ Κατάλντι), Παπατόλιος (80′ Ρόβας), Μπενίτεζ (60′ Κωνσταντινόπουλος), Τάτος, Ακόστα (80′ Γρίβας), Πασάς (67′ Καμπράλ), Μπαράλες.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ (Θωμάς Γράφας): Σηφάκης, Τσάβος (74′ Σταματούλας), Νικολής (15′ λ.τρ. Μανωλάκης), Ιγνάτοβιτς (74′ Λούκιτς), Δημητρίου, Μασούρας, Μούντες, Λεσάι (75′ Ροντρίγκες), Πάρντο, Αντεσίνα (70′ Φέκκας), Μανιάς.

Super League 2-Νότιος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Αιγάλεω-Ολυμπιακός Β’ 0-0

Καλαμάτα-Διαγόρας 1-2

Γιούχτας-Χανιά 0-0

Τηλυκράτης-Παναχαϊκή 2-2

Παναθηναϊκός Β’-Ηλιούπολη προγραμματισμένη αναβολή

Ιωνικός-Καλλιθέα 0-1

Η βαθμολογία

1.Χανιά 19

2.Καλλιθέα 17

3.Καλαμάτα 15

4.Διαγόρας 12

5.Γιούχτας 11

6.Ιωνικός 11

7.Ηλιούπολη 10

8.Αιγάλεω 8

9.Τηλυκράτης 7

10.Παναθηναϊκός Β’ 6

11.Ολυμπιακός Β’ 3

12.Παναχαϊκή 3

-Εκκρεμεί ο αγώνας Παναθηναϊκός Β’-Ηλιούπολη, ενώ ο Ολυπιακός Β’ έχει -5 βαθμούς από το περυσινό πρωτάθλημα.

Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 25 Νοεμβρίου

Ιωνικός-Παναθηναϊκός Β’

Κυριακή 26 Νοεμβρίου:

Oλυμπιακός Β’-Καλαμάτα

Χανιά-Αιγάλεω

Παναχαϊκή-Διαγόρας

Ηλιούπολη-Γιούχτας

Καλλιθέα-Τηλυκράτης Λευκάδας

ΦΩΤΟ: μπονοβας

Σκάουτερ ο Μπονόβας
Η ΠΑΕ Καλαμάτα γνωστοποίησε ότι ο κ. Ανδρέας Μπονόβας αναλαμβάνει υπεύθυνος σκάουτινγκ της ομάδας μας. Πρόκειται για το γνωστό βετεράνο διεθνή ποδοσφαιριστή, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει διατελέσει στέλεχος σκάουτινγκ πολλών επαγγελματικών ομάδων όπως του Ολυμπιακού, της Λάρισας και του ΠΑΣ Γιάννινα. «Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Μαύρης Θύελλας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σήμερα η κλήρωση για την Κ19
Σήμερα έχει προγραμματιστεί στα γραφεία της διοργανώτριας η κλήρωση για το πρωτάθλημα Νέων Κ-19 Super League 2 της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπου θα εκπροσωπηθεί και η Καλαμάτα. Το Πρωτάθλημα Νέων θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους με τη συμμετοχή πέντε ομάδων (δεν μετέχουν οι Β’ ομάδες). Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου, θα διεξαχθεί Final Four ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Η έναρξη του πρωταθλήματος, σε συνέχεια αιτημάτων των ΠΑΕ, μετατέθηκε για τις 10 Δεκεμβρίου 2023.