Να μην κλείσει η Εθνική Τράπεζα στους Γαργαλιάνους

Να μην κλείσει η Εθνική  Τράπεζα στους Γαργαλιάνους

Η παράταξή μας «Πρώτα η Πελοπόννησος» συμπαρίσταται στον αγώνα της Τοπικής Κοινότητας Γαργαλιάνων για την αποτροπή του κλεισίματος του οικείου υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας.

Το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων και στην απευκταία εκδοχή του κλεισίματος, η εξυπηρέτηση των κατοίκων θα γίνεται από το αντίστοιχο της Κυπαρισσίας ή της Πύλου με την αντίστοιχη οικονομική και χρονική επιβάρυνση.

Με αυτό τον τρόπο, όπως γίνεται κατανοητό, σε μια ιδιαίτερα παραγωγική περιοχή όπως η συγκεκριμένη, δυσχεραίνονται οι τραπεζικές συναλλαγές για τους κατοίκους και ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και όσους δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης.

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας οφείλει να αντιληφθεί το κοινωνικό ρόλο που θα πρέπει να εξυπηρετεί και να μην προχωρήσει στο κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, τη στιγμή μάλιστα που ανακοινώνει κέρδη 900 εκατομμυρίων ευρώ στο 9μηνο του 2023.

Του Μανώλη Μάκαρη
Ιατρού καρδιολόγου, MSc Νανοϊατρικής & ΜΑ Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος»