Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Προβολή ταινίας «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο»

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Προβολή ταινίας «Ουδέν Νεώτερον  από το Δυτικό Μέτωπο»

Με την ταινία «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» συνεχίζεται το πρόγραμμα προβολών της Filmhouse/ Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας.

Τοποθετημένο στις τελευταίες ημέρες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ακολουθεί τη ζωή ενός ιδεαλιστή νεαρού Γερμανού στρατιώτη που ονομάζεται Πολ Μπάουμερ. Αφού κατατάχθηκε στο γερμανικό στρατό με τους φίλους του, ο Μπάουμερ βρίσκεται εκτεθειμένος στην πραγματικότητα του πολέμου, καίγοντας τις πρώτες ελπίδες του να γίνει ήρωας, καθώς κάνει ό,τι μπορεί για να επιβιώσει.

Η νέα προσαρμογή του μυθιστορήματος του Ρεμάρκ από το σκηνοθέτη Έντουαρντ Μπέργκερ προσφέρει μια ζοφερή, αλλά εντυπωσιακή απεικόνιση του πολέμου χαρακωμάτων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ιστορία μεταφέρθηκε για πρώτη φορά σε μια εμβληματική ταινία από την Universal Pictures το 1930.

Αυτή τη φορά, ο Berger αναπαρήγαγε την ιστορία με μια σαφώς γερμανική αντίληψη του πολέμου και της εξουσίας. Εδώ δεν υπάρχουν ήρωες. Καμία ηθική πυξίδα. Μόνο ένα έθνος που παραπλανήθηκε τόσο πολύ, που άνοιξε το δρόμο για την ίδια του την καταστροφή.

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου

Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο – Im Westen Nichts Neues

Action, Drama, War | K-15 | 2022 | Ger | 148΄

Σκηνοθεσία: Edward Berger

Παίζουν: Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Daniel Brühl

21.00 | Αμφιθέατρο Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους και φοιτητές, ελεύθερη κάτω των 18