Νεαρός αφαίρεσε προσωπικά αντικείμενα από ΑμεΑ στο ΚΤΕΛ

Νεαρός αφαίρεσε προσωπικά  αντικείμενα από ΑμεΑ στο ΚΤΕΛ

Προσωπικά αντικείμενα από άτομο με ειδικές ανάγκες έκλεψε ένας 22χρονος την Τετάρτη από το σταθμό λεωφορείων του ΚΤΕΛ.  Η πράξη του 22χρονου έγινε αντιληπτή και συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στη διάρκεια των οποίων έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.195 άτομα, εκ των οποίων τα 989 ήταν Έλληνες και 206 αλλοδαποί, καθώς και σε 937 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 93 άτομα, από τα οποία 60 ήταν Έλληνες και 33 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 43 άτομα.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν συνολικά 294 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις στη Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν οκτώ άτομα και ειδικότερα:
-Δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών και συγκεκριμένα ένας 51χρονος στην Καλαμάτα για χασίς. Αστυνομικοί πήγαν σε κατάστημα που διατηρούσε ο 51χρονος και οικειοθελώς τούς παρέδωσε χασίς 2,2 γραμμαρίων. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του, όπου εντόπισαν χασίς, βάρους 24 γραμμαρίων, κι ένα τσιγαριλίκι. Στη δεύτερη περίπτωση, στα Φιλιατρά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 29χρονο Πακιστανό, διότι στην κατοχή του βρέθηκε χασίς, βάρους 6,5 γραμμαρίων

-Δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Ένας αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Συλλήψεις για κλοπές
Επίσης, συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για ναρκωτικά. Ειδικότερα, στην Καλαμάτα, στην οδό Αρτέμιδος, στο σταθμό των Υπεραστικών λεωφορείων, ένας 22χρονος προσέγγισε άτομο με ειδικές ανάγκες και του αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο κι ένα ρολόι που φορούσε. Ευτυχώς, οι κινήσεις του έγιναν αντιληπτές από υπάλληλο του ΚΤΕΛ, ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία. Περιπολούντες αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 22χρονο. Στην κατοχή του βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και επιστράφηκαν στον κάτοχό του.

Στην δεύτερη περίπτωση, στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών, εκμεταλλευόμενος την ενασχόληση γυναίκας σε αγρόκτημα δίπλα από το σπίτι της, ένας 26χρονος μπήκε από ανασφάλιστη πόρτα σε αυτό και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο. Κατά την αποχώρησή του, όμως, έγινε αντιληπτός από την παθούσα και συνελήφθη από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο. Σε σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του ηρωίνη βάρους 0,2 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη