Ο Ματ Γουεστ της Καλαμάτα ‘80 MVP Βίκος Cola της 2ης αγωνιστικής

Ο Ματ Γουεστ της Καλαμάτα ‘80 MVP Βίκος Cola της 2ης αγωνιστικής

Ο 30χρονος Αμερικανός πασαδόρος του Α.Ο. Καλαμάτα ’80, Ματ Γουέστ, αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής MVP Βίκος Cola της 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League 2023-24! Η διάκριση είναι μάλιστα διπλή για τους «Λύκους», καθώς στην κορυφαία 7άδα επιλέχθηκε και ο επίσης Αμερικανός, Ράιαν Κοένεν (ακραίος). Οι δύο παίκτες ξεχώρισαν στην πρόσφατη νίκη της τοπικής μας ομάδας με 3-0 σετ στο Ζηρίνειο επί του Α.Ο.Π. Κηφισιάς, που ήταν και η πρώτη ιστορικά στη Volley League και μάλιστα εκτός έδρας και με καθαρό σκορ.

Ο Αμερικανός πασαδόρος ήταν βασικός σε όλα τα σετ και μοίρασε άψογα το παιχνίδι της ομάδας του. Παρ’ ότι η υποδοχή της Καλαμάτας στις άριστες ήταν 21% η αποτελεσματικότητα στην επίθεση ήταν στο 50%, ενώ το αντίπαλο μπλοκ είχε μόλις 4 πόντους που σημαίνει πως ο Ματ Γουέστ οδήγησε τους συμπαίκτες του εκ του ασφαλούς και μάλιστα στις κρίσιμες φάσεις στα τελειώματα των σετ. Επίσης πήρε έναν πόντο από επίθεση στη μία προσπάθεια που έκανε και είχε μόλις ένα λάθος σε 15 χαμένα σερβίς. Επίσης στο index είχε 6,8.

Είναι η πρώτη φορά που ο Ματ Γουέστ αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola, καθώς άλλωστε είναι η πρώτη του συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ δίνει και μια ιστορική διάκριση στην «νεοφώτιστη» στην κατηγορία Καλαμάτα ’80, που από τον δεύτερο κιόλας αγώνα της στη Volley League αποκτά κορυφαίο παίκτη στη σχετική λίστα. 

Ο Ματ Γουέστ είναι γεννημένος 01/10/1993 και έχει ύψος 1.98.  Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το 9ο στην καριέρα του μετά την επιτυχημένη παρουσία του σε ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Τσεχία, Τουρκία, Πολωνία, Ολλανδία και Φινλανδία.

Η ανακοίνωση της διάκρισης του Ματ Γουέστ έγινε με πανηγυρικό τρόπο από τον προπονητή του Παναγιώτη Ντάκουρη και ο Αμερικανός μετά τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του και δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι ενθουσιασμένος που κατέκτησα το βραβείο αλλά περισσότερο που πήραμε τους τρεις βαθμούς και την πρώτη νίκη στην ιστορία του συλλόγου στην κατηγορία. Όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος είναι ανταγωνιστικές και όλες μπορούν να κερδίσουν τον άλλον, ειδικά οι ομάδες από το 5 έως το 9 στην βαθμολογία. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και ό,τι γίνει, έγινε».

ΜΑΤ ΓΟΥΕΣΤ (Η.Π.Α.), πασαδόρος

2023-24: A.O.Kαλαμάτα 80

2022-23: Cerrad Enea Czarni Radom (Πολωνία)

2021-22: Helios Grizzlys Giesen (Γερμανία)

2021-22: Berlin Recycling Volleys (Γερμανία)

2020-21: Tokat Belediye Plevnespor (Τουρκία)

2019-20: AS Cannes (Γαλλία)

2018-19: Hurrikaani Loimaa (Φινλανδία)

2017-18: Kladno volejbal (Τσεχία)

2016-17: Abiant Lycurgus Groningen (Ολλανδία)

2015-16: SWD Powervolleys Düren (Γερμανία)

2011-15: Pepperdine Univ. (Η.Π.Α.)

Η πλήρης dream team Βίκος Cola της 2ης αγωνιστικής της Volley League είναι:

MVP: Mατ Γουέστ [Η.Π.Α.] (πασαδόρος) (Α.Ο.Καλαμάτα 80)

Διαγώνιος: Ρενάν Μπουιάτι [Βραζιλία] (Αθλος Ορεστιάδας)

Κεντρικοί: Αλέν Παγιένκ [Σλοβενία] (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), Λούκας Βίκτορ Ρανγκέλ [Βραζιλία] (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Λίμπερο: Γρηγόρης Κοντοστάθης (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Ακραίοι: Ράιαν Κοένεν [Η.Π.Α.] (Α.Ο.Καλαμάτα 80), Γίρι Κόβαρ [Ιταλία] (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Πασαδόρος: Mατ Γουέστ [Η.Π.Α.] (Α.Ο.Καλαμάτα 80)