Π. Νίκας: «Από τα πιο σημαντικά έργα για το μέλλον της περιφέρειας είναι ο Σιδηρόδρομος»

Π. Νίκας: «Από τα πιο σημαντικά έργα για  το μέλλον της περιφέρειας είναι ο Σιδηρόδρομος»

Από τα πιο σημαντικά έργα για το μέλλον της Περιφέρειας Πελοποννήσου χαρακτήρισε χθες ο περιφερειάρχης Π. Νίκας την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε. «Είναι κρίμα όλη η Ευρώπη να μιλάει για το σιδηρόδρομο και αυτό το έργο που έχει και ιστορική σημασία και μπορεί να δώσει λύσεις και σε θέματα που συνδέονται με τον τουρισμό και σε θέματα που συνδέονται με την ανάπτυξη, να μην αξιοποιείται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει 80 εκατομμύρια και οι γραμμές έχουν γίνει όπως έχουν γίνει.

Εμείς έχουμε διασφαλισμένα 15 εκατομμύρια ευρώ και οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στον ΟΣΕ. Μέχρι το Ναύπλιο είναι δεδομένο. Η συντήρηση όλου του V από την Αχαγιά μέχρι την Καλαμάτα και την Κόρινθο, θεωρώ ότι είναι από τα πρώτα έργα που πρέπει να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν. Το έχει αποδεχτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ονομάζεται γραμμή αρχαιολογικών χώρων, με 6 σταθμούς. Το έργο της αξιοποίησης της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής στην Κόρινθο προχωράει.

Το τρένο, λοιπόν, έχει τα χρήματα μέχρι το Ναύπλιο, έχει όλα όσα χρειάζεται σε επίπεδο μελετών από πλευράς ΟΣΕ και, κυρίως, έχει την έγκριση αυτών που βάζουν τα χρήματα, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», σημείωσε ο περιφερειάρχης.