«Παρών» στην αυριανή κινητοποίηση ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης

«Παρών» στην αυριανή κινητοποίηση ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης

Στην αυριανή κινητοποίηση, εν όψει της ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, θα συμμετάσχει ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης «Ο Ερμής».

Όπως σημειώνεται: «Συνεκλήθη έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης, με μόνο θέμα την απόφαση και το συντονισμό των δράσεων κατά του φορολογικού νομοσχεδίου που έφερε η κυβέρνηση προς διαβούλευση και ψήφιση.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι το παραπάνω νομοσχέδιο αποτελεί το τελευταίο από μια μακρά σειρά χτυπημάτων κατά της ίδιας της ύπαρξης των μικρών ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων. Ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης έχει τοποθετηθεί αρνητικά και έχει επιχειρηματολογήσει κατά του νομοσχεδίου. Δεν είναι μόνο ότι βάλλεται απολύτως άδικα το μικρό εμπόριο. Δεν είναι ότι αυθαίρετα φορολογείται για ανύπαρκτα κέρδη με εντελώς αναχρονιστικά μέτρα. Είναι και ότι προσβάλλεται η υπόσταση του μικρού εμπόρου, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια των απανωτών κρίσεων αγόγγυστα αποδέχθηκε πλειάδα μέτρων στο βωμό της στήριξης της εθνικής οικονομίας και του εκσυγχρονισμού της αγοράς.

[…] Αποφασίστηκε λοιπόν:

-Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου να συμμετέχουμε στην κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΟΒΕΣ Μεσσηνίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, οδός Κρήτης 13, ώρα 11:30.

-Η διοίκηση να συνυπογράψει το κοινό ψήφισμα της ΠΟΕΕ το οποίο επιδόθηκε στον υπουργό Οικονομικών & Οικονομίας

-Η διοίκηση να συνυπογράψει το κοινό ψήφισμα της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας το οποίο θα επιδοθεί την ημέρα της κινητοποίησης στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, την προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας και τους τοπικούς βουλευτές

-Εφόσον προκηρυχτεί απεργία από τις συνομοσπονδίες ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ να συμμετέχει με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων της Μεσσήνης».