Πλατεία Όθωνος: Ανοιχτό κάλεσμα επαγγελματιών σε συζήτηση την Κυριακή

Πλατεία Όθωνος: Ανοιχτό κάλεσμα επαγγελματιών  σε συζήτηση την Κυριακή

«Όλοι στη συζήτηση την Κυριακή 3 Δεκέμβρη, στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ, Κουτσομητοπούλου 6, πλατεία Όθωνος», σημειώνουν σε κάλεσμά τους οι επαγγελματίες προς κάθε αυτοαπασχολούμενο, έμπορο, βιοτέχνη και κάθε εκλεγμένο συνδικαλιστή.

Όπως εξηγείται αναλυτικά: «Οι μαζικές κινητοποιήσεις των αυτοαπασχολουμένων σε όλη την Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα δείχνουν το δρόμο για τη συνέχεια. Την αναγκαία κλιμάκωση του αγώνα μας με νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, όταν φέρουν στη Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο. Η “περιβόητη” διαβούλευση του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε και άμεσα η κυβέρνηση σκοπεύει να το φέρει στη Βουλή προς ψήφιση. Όσες “τροποποιήσεις” και να κάνουν, το περιεχόμενό του παραμένει. Είναι ένα άδικο νομοσχέδιο που φορολογεί για υποτιθέμενο εισόδημα αυξάνοντας τη φορολογία του συνόλου των πολύ μικρών επιχειρήσεων, που ήδη επιβιώνουν πολύ δύσκολα. Στο νομοσχέδιο παραμένει ο ψηφιακός λαβύρινθος που υποχρεούνται να ενταχθούν όλοι. Αυτό το μέτρο από τη μια εκτινάσσει το κόστος και κάνει πιο ασφυκτικές συνθήκες λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεών μας και από την άλλη η κυβέρνηση εκσυγχρονίζει το “χέρι” με το οποίο θα βουτάει το λαϊκό εισόδημα, ώστε η επιδρομή να γίνεται και ψηφιακά. Το έκτρωμα της κυβέρνησης δεν παίρνει μερεμέτια. Μόνο απόσυρση!

Δε χωράνε αυταπάτες. Η μόνη λύση είναι η δικαίωση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Απαιτούμε:

-Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος

-Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις

-Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

-Δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού.

Μιλάνε για “φορολογική δικαιοσύνη” τη στιγμή που προκλητικά μάς κατηγορούν ως φοροφυγάδες. Εμάς μας φορολογούν από το πρώτο ευρώ, μας φορτώνουν χαράτσια, ενώ με τα ηλεκτρονικά βιβλία – my data, POS κ.λπ. διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο στη λειτουργία μας και στην επιπλέον οικονομική αιμορραγία μας. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν το αυξημένο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεών μας και της διαβίωσης των οικογενειών μας.

Αυτοί που συγκεντρώνουν αμύθητο πλούτο βρίσκονται σκοπίμως έξω από το κάδρο. Γιατί, αφού λένε για δικαιοσύνη, δε φορολογούν αυτούς που συμβάλλουν μόνο στο 5% των εσόδων του κράτους; Γιατί δε φορολογούν το 0,2% των ΑΦΜ που χρωστάει 85 δισ. ευρώ, τα οποία θεωρούνται ανείσπρακτα;

Είναι ώρα ευθύνης. Ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, να ζήσουν οι οικογένειές μας, είναι να μας βρουν απέναντι. Αυτό το σοβαρό θέμα δεν αντιμετωπίζεται ατομικά, αλλά με συλλογική δράση. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, οργανώνουμε τον αγώνα μας, προσπερνάμε τα εμπόδια που βάζουν κυβέρνηση και εκλεκτοί της.

Ο κάθε ένας που κατανοεί την κρισιμότητα της κατάστασης πρέπει να πάρει θέση στον αγώνα. Όλοι στη συζήτηση με θέμα: Οργανωνόμαστε και προγραμματίζουμε τις κινητοποιήσεις μας για το επόμενο διάστημα ενάντια στον νόμο έκτρωμα για το φορολογικό».