Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας: Ολοκληρώνεται η αφιερωματική έκθεση στη Μαρία Κάλλας

Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας: Ολοκληρώνεται η αφιερωματική  έκθεση στη Μαρία Κάλλας

Έπειτα από την παρέλευση τριών και πλέον μηνών λειτουργίας, η έκθεση-αφιέρωμα στη ζωή και την καριέρα της σπουδαίας Ελληνίδας υψιφώνου, Μαρίας Κάλλας, φτάνει στην ολοκλήρωσή της, το προσεχές Σάββατο 2 Δεκεμβρίου.

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», που υλοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννησή της, στέφθηκε με εξαιρετική επιτυχία, καθώς αποτέλεσε πόλο έλξης για ξενάγηση σχολικών τάξεων, ξένων και Ελλήνων επισκεπτών της πόλης και πολλών ακόμα.

Αξιοποιώντας τους συμβολισμούς που αφήνει πίσω της η συγκεκριμένη έκθεση για την πόλη, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στην τελετή έναρξης όσο και στην τελετή λήξης της επιλέχθηκε να δώσουν το «παρών» άνθρωποι που συνέβαλαν ώστε το κοινό της πόλης να γνωρίσει καλύτερα τι αντιπροσωπεύει ο μύθος της Κάλλας.

Έτσι, στις 16 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παρουσία του πιανίστα και προσωπικού φίλου της Κάλλας, Ρόμπερτ Σάδερλαντ, ο οποίος μοιράστηκε πλήθος γεγονότων με πρωταγωνίστρια την ίδια. Αντίστοιχα, στην καταληκτική εκδήλωση, το προσεχές Σάββατο, θα βρεθούν δύο εκ των σπουδαιότερων δωρητών αντικειμένων στο αρχείο που διατηρεί ο Σύλλογος Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» (και φιλοξενείται στο ισόγειο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας), Andrew Visnevski και Colin Deane.

Ειδικότερα, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί μια ξεχωριστή δράση, ένα πρωτότυπο δημιουργικό project με τη συμμετοχή της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας και του μέλους του Συλλόγου Αποφοίτων, φλαουτίστα Φιλοθέης Μαστέα.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα σε ολόκληρο το κτήριο του Πνευματικού Κέντρου, στο οποίο θα κυριαρχεί η φωνή της Κάλλας. «Τα φώτα κλείνουν 19.30 ακριβώς! Έπειτα μόνο Η Φωνή», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές για την εκδήλωση, ενώ παράλληλα εκφράζουν την ευχή: η πόλη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, δηλαδή τη δημιουργία ενός χώρου που θα στεγάσει μόνιμα το συνεχώς εμπλουτιζόμενο αρχείο για την Κάλλας.

Χρ.Μ.

-Διευκρινίζεται ότι η έκθεση για τελευταία ημέρα θα είναι ανοιχτή για το κοινό το Σάββατο από τις 18.00 έως τις 20.00.