Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΕΙΣ το Υπουργείον της Προνοίας είχεν υποβληθή αίτησις των προσφύγων του συνοικισμού της Ανατολικής Παραλίας παραπονουμένων δια την μη εισέτι ανέγερσιν του προσφυγικού συνοικισμού. Κατόπιν της αναφοράς ταύτης, καθ’ ας έχομεν βασίμους πληροφορίας, το υπουργείον απετάθη προς την κεντρικήν επί της αποκαταστάσεως των προσφύγων επιτροπήν ζητούν σχετικάς πληροφορίας.

Η επιτροπή απαντώσα εις το Υπουργείον εγνώρισεν, ότι τα προς τον σκοπόν της αποκαταστάσεως των προσφύγων χρήματα διετέθησαν ήδη δια την ανέγερσιν συνοικισμών εις άλλας περιφερείας του Κράτους, κατόπιν όμως των διατυπουμένων δικαίων παραπόνων η επιτροπή δηλοί εις το Υπουργείον ότι θα περικόψη εξ άλλων περιφερειών χορηγηθείσας πιστώσεις προς εξοικονόμησιν ποσού δια την ανέγερσιν συνοικισμών επί απαλλοτριουμένων οικοπέδων εν Καλάμαις.

ΔΙΑ την ανέγερσιν συνοικισμού ως γνωστόν, έχουν απαλλοτριωθή παρά τον Άγιον Ιωάννην Αβραμιού υπό του Κράτους τα οικόπεδα Σταματέλου Κωνσταντάκη και Ηλιοπούλου.

 ΑΡΓΑ την νύκτα μας παρεσχέθη η πληροφορία εκ της Αστυνομίας ότι ο εκ Καλαμών καταγόμενος χωροφύλαξ Σωτήριος Βουβαλίδης, υπηρετών εις Γύθειον εφονεύθη εκεί χθες το απόγευμα. Το προς Α΄ αστυνομικόν τμήμα διαβιβασθέν εκ της υποδιοικήσεως χωροφυλακής Γυθείου τηλεγράφημα με την εντολήν όπως τούτο γνωστοποιήση το γεγονός του φόνου εις τους ενταύθα οικείους του φονευθέντος, δεν διαλαμβάνει λεπτομερείας. Εν τούτοις εκυκλοφόρησαν διάφοροι φήμαι ότι ο εν λόγω χωροφύλαξ εφονεύθη εις τινά συμπλοκήν μεταξύ χωροφυλάκων και πολιτών.