Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΕΙΣ ένδειξιν ευγνωμοσύνης δια τας πολλαπλάς υπηρεσίας ας έχει προσφέρει η οικογένεια Μανέττα εις το χωρίον Πήδημα της Αμφείας, το Kοινοτικόν Συμβούλιον μετά του Συλλόγου Εθνικής Φυσικής Αγωγής ετέλεσαν την παρελθούσαν Κυριακήν  Μνημόσυνον υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της Ζωής Π. Μανέττα. Εις το μνημόσυνον εκτός των κατοίκων του Πηδήματος παρευρέθησαν και κάτοικοι των πέριξ χωρίων Αγρίλου, Αρφαρών, Βελανιδιάς και Πολιανής, τον δε επιμνημόσυνον χαιρετισμόν απηύθυνε ο Σπύρος Ηλ. Γιαννακόπουλος, δημοσιογράφος.

-ΤΟ Υπουργείον της Παιδείας δια λόγους λογιστικής τάξεως διέταξε την συγκέντρωσιν των περιουσιακών στοιχείων πάντων των ιδρυμάτων, κληροδοτημάτων των διαχειριστικών επιτροπών εις την Εθνικήν Τράπεζαν, η οποία παρέσχε σχετικάς οδηγίας.

-ΕΝΕΚΡΙΘΗ παρά του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλου το καταρτισθέν σχεδιάγραμμα της επεκτάσεως του σχεδίου της πόλεως προς την βορείαν πλευράν εις θέσιν «Πράσινα Λειβάδια» προς την θάλασσαν.

-ΠΡΟΣ ενίσχυσιν των πόρων του ταμείου της Κοινότητος Γαργαλιάνων το Κοινοτικόν Συμβούλιον επέβαλε πρόσθετον φόρον επί των καθαρών κερδών της εκμεταλλεύσεως του εν τη θέσει Κρύτζα μεταλλείου ασφάλτου δέκα εκατοστά επί του δημοσίου τοιούτου.