Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ χθες και παραπέμπεται σήμερον μετά της σχετικής δικογραφίας εις τον Εισαγγελέα ο παντοπώλης Χρίστος Θ. Λάσκαρης, διότι προχθές περί την 11.30 νυκτερινήν έθεσε πυρ εις το παντοπωλείον του το οποίον είχεν ασφαλίσει αντί 150 χιλιάδων δραχμών.

Η απόπειρα εμπρησμού έλαβε χώραν από τας ακολούθους συνθήκας. Ο εν λόγω εμπρηστής διετήρη παντοπωλείον κάτωθεν μιας διωρόφου οικίας κειμένης παρά την αριστεράν όχθην του Νέδοντος, εν η κατώκουν πολλαί οικογένειαι.

ΕΙΣ εκ των ενοίκων περί την 11.30 νυκτερινήν της προχθές αντελήφθη να εξέρχωνται καπνοί εκ του πατώματος, αμέσως δε έσπευσε να ειδοποιήση τας αστυνομικάς αρχάς. Μετά παρέλευσιν ολίγων λεπτών της ώρας κατέφθασεν ο διοικητής του Α΄ αστυνομικού τμήματος κ. Οικονομόπουλος, όστις ενεργήσας αυτοψίαν διεπίστωσεν ότι πρόκειται περί εμπρησμού, καθόσον εντός του παντοπωλείου το Λάσκαρη ανευρέθησαν συσσωρευμένοι σάκκοι, πυρεία, βάμβαξ πεποτισμένος βενζίνης και άλλα πειστήρια.

ΧΘΕΣ εκλήθησαν και εξετάσθησαν ενόρκως τέσσαρες μάρτυρες. Εξ όλων των μαρτυρικών καταθέσεων και εκ της ενεργηθείσης αυτοψίας διεπιστώθη ότι πράγματι πρόκειται περί αποπείρας εμπρησμού.

Ο Οικονομόπουλος, ο ενεργών τας ανακρίσεις, απήγγειλε κατηγορίαν αποπείρας εμπρησμού κατά του Λάσκαρη όστις μέχρι της εσπέρας της χθες δεν είχεν εισέτι απολογηθή. Οι ένοικοι ολοκλήρου του τετραγώνου είναι και πολύ δικαίως μάλιστα εξηρεθισμένοι, αναμένοντες μεθ’ ολοκλήρου της κοινής γνώμης την παραδειγματικήν τιμωρίαν του εμπρηστού.