Προειδοποίηση από το Λιμεναρχείο για έντονα καιρικά φαινόμενα

Προειδοποίηση από το Λιμεναρχείο για έντονα καιρικά φαινόμενα

Την προσοχή αλιευτικών και ναυταθλητικών συλλόγων και των μελών τους συνιστά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας λόγω των προβλέψεων για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Καιρού της ΕΜΥ, η επιδείνωση του καιρού θα διαρκέσει έως και αύριο το μεσημέρι με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια με επέκταση των φαινομένων στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι.

Για σήμερα Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Μακεδονία.

Από σήμερα το πρωί αναμένεται οι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι ότι θα ενισχυθούν σημαντικά στα ανατολικά, ακόμα και πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας, φθάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ.

Γι’ αυτό το Λιμεναρχείο ζητά από αλιευτικούς και ναυταθλητικούς συλλόγους την ενημέρωση των μελών τους προς αποφυγή δραστηριοποίησης κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού, ενώ οι ναυτικοί πράκτορες να ενημερώσουν τους πλοιάρχους ορμούντων πλοίων.