Σχέδιο δράσης για ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας

Σχέδιο δράσης για ανάπλαση  του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας

Συναντήσεις εργασίας και εργαστήρια των ομάδων έργου που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Καλαμάτας στο Δίκτυο «Residents of the future» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT IV, πραγματοποιούνται στην Καλαμάτα.

Για το σκοπό αυτό, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα βρίσκονται ο Πορτογάλος επικεφαλής εμπειρογνώμονας (Lead Expert) του Δικτύου, Tiago Ferreira και ο εκπρόσωπος του επικεφαλής εταίρου (Lead Partner) Δήμου Sibenik της Κροατίας, Petar Misura.

Εξάλλου, νωρίς το πρωί χθες, στο γραφείο δημάρχου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας υπό το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του Δικτύου “Residents of the future”, παρουσία του αντιδημάρχου Ν. Μπασακίδη, υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών του Δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση όσον αφορά στις προοπτικές της Καλαμάτας και τη βιώσιμη αστική αναζωογόνηση περιοχών του κέντρου.

«Η εξωστρέφεια, η συμμετοχή σε Δίκτυα Πόλεων και Ευρωπαϊκά Προγράμματα, η υιοθέτηση καλών πρακτικών με στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών, αποτελούν προτεραιότητες για τη Δημοτική Αρχή», σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Μέσω της συμμετοχής της Καλαμάτας στο εν λόγω πρόγραμμα, ο Δήμος -μεταξύ άλλων- επικεντρώνεται στο σχεδιασμό ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του ανατολικού τμήματος του Ιστορικού Κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι στο Δίκτυο «Residents of the future», συμμετέχουν ακόμη ο Δήμος Mangualde (Πορτογαλία), ο Δήμος Plasencia (Ισπανία), ο Δήμος Saldus (Λετονία), η πόλη Saint Quentin (Γαλλία), ο Δήμος Alba Iulia (Ρουμανία), ο Δήμος Mantova (Ιταλία), η πόλη Iisalmi (Φινλανδία) και η πόλη Trebinje (Βοσνία και Ερζεγοβίνη).