ΣΔΥΜ: Στα χνάρια του ημεροδρόμου Φειδιππίδη στον 40° Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας…


Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας συγκέντρωσε και φέτος μια από τις πολυπληθέστερες αποστολές συλλόγων που συμμετείχαν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και κάθε φορά είναι ξεχωριστή:

Ένας αγώνα συνάντησης του ανθρωπίνου πνεύματος, της ψυχής και της αντοχής, μιας γέφυρας που συνδέει τον μύθο με τα ιδεώδη της Ελληνικής ιστορίας ήταν ο 40ός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου 2023.

Δεκάδες χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών (οι συμμετοχές άγγιξαν τις 70.000), από κάθε γωνιά της γης με συμμετοχές από 95 χώρες και πλήθος θεατών κατέκλυσαν την πρωτεύουσα της χώρας. Πολύχρωμα ποτάμια αθλητών ξεχύθηκαν στους δρόμους τόσο γύρω από το κέντρο που πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων, όσο στον μεγάλο αγώνα του μαραθωνίου όπου συγκέντρωσε και τα περισσότερα βλέμματα.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας έδωσε και φέτος το “παρών” με 80 περίπου αθλητές σε όλους τους αγώνες, με νέα και παλιά μέλη, συμμετέχοντας οι περισσότεροι στην ιστορική διαδρομή του ημεροδρόμου Φειδιππίδη, του οπλίτη δρομέα που έφερε το μήνυμα της νίκης, των λίγων Αθηναίων οπλιτών έναντι της μεγαλύτερης, της πιο κραταιάς αυτοκρατορίας του κόσμου εκείνης της εποχής. Το μήνυμα της νίκης και της αποφασιστικότητας και του ηρωισμού των λίγων έναντι των πολλών.

Συμμετείχαμε στα βήματα του Σπύρου Λούη, του μεγάλου Μαραθωνοδρόμου, του νικητή των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων, που φέρνει και εκπέμπει στους αιώνες το μήνυμα της αγνότητας, της ανιδιοτελείας και της απλότητας σε μια εποχή που το έχουμε όλοι ανάγκη.

Και τέλος, στα βήματα του ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη του μεγάλου αθλητή, και μεγάλου αγωνιστή της δημοκρατίας.

Συμμετείχαμε στη διαδρομή που απαιτεί πειθαρχία, υπομονή, επιμονή, σεβασμό και αφοσίωση στη διαδικασία. Ήμασταν παρόντες και πήραμε μέρος σε έναν αγώνα πολιτισμού, ειρήνης και αδελφοσύνης των λαών, όπου σημασία έχει η συμμετοχή και ο τερματισμός. Άλλωστε αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε δρομέα, η επιτυχής διέλευση αυτής της ιστορικής απόστασης, ανεξάρτητα από την ταχύτητα και τον χρόνο που θα το καταφέρουν, αφού στην σημαντική πλειονότητα των δρομέων προέχει ο τερματισμός.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν το τρέξιμο αφορά στην κοπιαστική απόσταση από τον Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο, αφού για πολλούς δρομείς από ολόκληρο τον κόσμο η συμμετοχή και μόνο αποτελεί όνειρο ζωής.

Το Καλλιμάρμαρο υποδέχτηκε τους χιλιάδες δρομείς που μετέφεραν την αύρα της νίκης γι αυτό και ο ΣΔΥΜ θέλει να ευχαριστήσει τα μέλη του, που συμμετείχαν σ΄ αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, με την ελπίδα πως αυτός ο αγώνας θα αποτελέσει τη σπίθα, την έμπνευση, και τη βάση για ένα σημαντικό μέλλον και τους εύχεται κάθε επιτυχία.