Σωματείο ΙΚΑ ΕΦΚΑ Νομού Μεσσηνίας: «Να σταματήσει το κράτος να αντιμετωπίζει την προστασία της υγείας ως κόστος»

Σωματείο ΙΚΑ ΕΦΚΑ Νομού Μεσσηνίας: «Να σταματήσει το κράτος να αντιμετωπίζει  την προστασία της υγείας ως κόστος»

«Οργανώνουμε την πάλη μας και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 29/11/2023 και ώρα 11.00, έξω από την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των γιατρών, διαμαρτυρόμενοι για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο αλλά και σε όλες τις δομές υγείας» όπως ενημερώνει το Σωματείο ΙΚΑ ΕΦΚΑ Νομού Μεσσηνίας.

«Τα κονδύλια που αναγράφονται στον κρατικό προϋπολογισμό (από όλες τις κυβερνήσεις)», επισημαίνεται ακόμη, «κάθε χρόνο είναι όλο και λιγότερα για την υγεία και δεν επιτρέπουν προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Δεν επιτρέπουν βελτίωση στις υποδομές ούτε καν τη συντήρηση των υπαρχουσών. Την ίδια στιγμή δισεκατομμύρια κατασπαταλώνται για εξοπλισμούς, τη συμμετοχή μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την τακτική συμμετοχή της χώρας μας στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ. Δεν ανεχόμαστε αυτό που ζούμε. Δεν ανεχόμαστε να θέλουν να μας περάσουν ως κανονικότητα την κατάσταση που επικρατεί στην εμπορευματοποιημένη πλέον υγεία».

Συνδικάτο-Γυναίκες
Τη στήριξή τους στην κινητοποίηση γιατρών και υγειονομικών, όπως και την αλληλεγγύη τους, εκφράζουν ακόμα το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας και ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας.