Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία»: «Μάθε για τον διαβήτη-προστάτεψε το μέλλον σου» στη Μεσσήνη

Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία»: «Μάθε για τον διαβήτη-προστάτεψε  το μέλλον σου» στη Μεσσήνη

Στο πλαίσιο της 14ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, και με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας “Γλυκιά Μεσσηνία”, σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης θα πραγματοποιήσει και φέτος δράση ενημέρωσης για το σακχαρώδη διαβήτη, με τίτλο:

«Μάθε για το διαβήτη-προστάτεψε το μέλλον σου»

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στην πλατεία της Μεσσήνης (10.00-12.00), θα γίνουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από επισκέπτριες υγείας του Διαβητολογικού Ιατρείου του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας και του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης. Στη συνέχεια (18.00-20.00) θα φωταγωγηθεί το ιστορικό ρολόι με χρώμα μπλε, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Μεσσήνης Γεώργιος Αθανασόπουλος και εκπρόσωποι των φορέων της νομού, ενώ οι επαγγελματίες υγείας θα μεταφέρουν το μήνυμά τους για το διαβήτη και τον φετινό εορτασμό.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από τις νοσηλεύτριες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα διανεμηθούν έντυπα και ο κλόουν Βούλης με τους συνεργάτες του θα διασκεδάσουν τα παιδιά με διαδραστικά παιχνίδια, happenings και facepainting, μεταφέροντας το μήνυμα του διαβήτη με έναν διαφορετικό τρόπο.

Την εν λόγω δράση θα πλαισιώσουν τα μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης σχηματίζοντας τον μπλε κύκλο, που συμβολίζει την ενότητα της παγκόσμιας κοινότητας του διαβήτη ως απάντηση στην πανδημία της νόσου.

Η όλη δράση τελεί υπό την αιγίδα της ΠΟΜΑμεΑ Πελοποννήσου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας/Διαβητολογικό Ιατρείο, του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας και με την ευγενική υποστήριξη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης και της εταιρείας Medtrust/wellion.

«Καλούμε, τους γονείς και τα παιδιά, τα άτομα με διαβήτη, τους επαγγελματίες υγείας, τους εκπαιδευτικούς, τους φορείς και όλους τους πολίτες της Μεσσηνίας στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης» σημειώνουν οι διοργανωτές σε σχετικό κάλεσμα.