Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας για την Βlack Friday: Μαύρα ωράρια – Μαύρη ζωή

Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας για την Βlack Friday: Μαύρα ωράρια – Μαύρη ζωή

«Οι “μεγάλες προσφορές” της καταναλωτικής φιέστας Βlack Friday έφτασαν και οι εμποροϋπάλληλοι ζουν “μαύρες” μέρες. Η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο, ατελείωτες υπερωρίες, ενώ ακολουθούν δουλειά τις Κυριακές και εορταστικά ωράρια» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας για την Βlack Friday.

Και συμπληρώνει: «Όλα αυτά σε ένα κλάδο που κυριαρχούν οι μισθοί ψίχουλα, δουλειά λάστιχο, σπαστά ωράρια, με εφαρμογή όλων των νόμων που διαλύουν κάθε έννοια σταθερού χρόνου εργασίας. Πολλοί εργαζόμενοι θα κάνουν μέρες να δουν την οικογένειά τους, ενώ όσοι είναι γονείς δύσκολα θα καταφέρουν να ζήσουν λίγες στιγμές με τα παιδιά τους.

Ήδη σε μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι ενημερώνονται ότι θα πρέπει να είναι flexible για το επόμενο διάστημα και θα δουλεύουν υποχρεωτικά υπερωρίες.

Ταυτόχρονα, πάνω στην πλάτη των εμποροϋπαλλήλων οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες θα κάνουν πάρτι με τζίρους εκατομμυρίων αυτές τις ημέρες. Έτσι βγαίνουν τα κέρδη των μεγαλεμπόρων! Από το δικό μας ξεζούμισμα

Οι εμποροϋπάλληλοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι πώς είναι να δουλεύεις 6 και 7 ημέρες την εβδομάδα, όσες ώρες θέλει η εργοδοσία, με προγράμματα και ωράρια λάστιχο. Όλες οι κυβερνήσεις άλλωστε έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό νομοθετώντας τη διάλυση των σταθερών σχέσεων εργασίας με πρόσφατο το νόμο-έκτρωμα Γεωργιάδη.

Μόνη διέξοδος για τους εργαζομένους είναι η συλλογική δράση και διεκδίκηση μέσα από τις γραμμές του συνδικάτου. Να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας, διεκδικώντας υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο του εμπορίου με αυξήσεις και μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, κατάργηση φόρων και χαρατσιών. Δυναμώνουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο εμπόριο για κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Για να έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση, για διασκέδαση, για να βλέπουμε τις οικογένειες και τους φίλους μας.

Παράλληλα απαιτούμε η Επιθεώρηση Εργασίας χωρίς καμία καθυστέρηση:

•Να κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους και να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας να δουλεύουν τα προβλεπόμενα ωράρια και τις νόμιμες υπερωρίες.

•Να πληρωθούν τις επιπλέον ώρες εργασίας με βάση τις νόμιμες προσαυξήσεις».