Τα μεγάλα έργα υποδομών της Μεσσηνίας επί τάπητος σε συνάντηση Λαμπρόπουλου με Σταϊκούρα

Τα μεγάλα έργα υποδομών της Μεσσηνίας  επί τάπητος σε συνάντηση Λαμπρόπουλου με Σταϊκούρα

Τα μεγάλα έργα υποδομών της Μεσσηνίας αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης κατά την επίσκεψη χθες του βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Λαμπρόπουλου, στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο: «Σήμερα 16/11/2023 (σ.σ. χθες) επισκέφθηκα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και είχα συνάντηση με τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων, κατά την οποία συζητήσαμε για:

-την έναρξη της κατασκευής, του οδικού άξονα Καλαμάτας-Μεθώνης

-την πορεία επικαιροποίησης των μελετών του οδικού άξονα Τσακώνα-Καλό Νερό-Πύργος

-τη διάνοιξη εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Καλαμάτας, στο ύψος της Βιομηχανικής Ζώνης του Μελιγαλά

-την κατασκευή της γέφυρας της Μαυροζούμαινας στη Βαλύρα

-το αρδευτικό δίκτυο του Φιλιατρινού φράγματος

-τον Αερολιμένα Καλαμάτας.

Ο κ. Σταϊκούρας, απάντησε:

-Πως βρισκόμαστε σε καλή πορεία και κοντά στην έναρξη των εργασιών εκτέλεσης του οδικού άξονα Καλαμάτας-Μεθώνης, όπως έχει καθοριστεί στη σύμβαση που υπεγράφη, χωρίς να περιλαμβάνει την παράκαμψη της Πύλου, διότι θα ανέβαζε το κόστος και θα προέκυπταν μακροχρόνια προβλήματα περιβαλλοντικά αλλά και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

-Μέχρι το τέλος του 2023 θα τελειώσουν οι επικαιροποιήσεις των μελετών για τον Άξονα Τσακώνα-Πύργος και θα υποβληθούν στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος για έγκριση, σύμφωνα με αυτά που προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ. Στη συνέχεια, αφού προκύψει το πιθανό κόστος κατασκευής του Άξονα, θα αναζητηθεί ο τρόπος χρηματοδότησης, πιθανόν και με παραχώρηση.

•Για τη διάνοιξη της Εξόδου Μελιγαλά, αφού υπάρχει και η δέσμευση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, συνέχεια της οποίας είναι η σημερινή, θα υπάρξει σχετική απόφαση.

•Για την κατασκευή της γέφυρας στη Βαλύρα, για την οποία είναι έτοιμη η σχετική μελέτη, επίσης το υπουργείο θα αποφασίσει τις ενέργειές του.

•Για το Φιλιατρινό Φράγμα θα γίνει σύντομα η κήρυξη των απαλλοτριώσεων και το α΄ εξάμηνο του 2024 θα ξεκινήσει η διαδικασία της δημοπράτησης των δικτύων.

•Για τον Αερολιμένα Καλαμάτας υπάρχει πολιτική βούληση και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις για την παραχώρηση.

Ευχαρίστησα τον κ. Σταϊκούρα και τα στελέχη του υπουργείου για την εξαιρετική συνεργασία και συζήτηση.