Την προεδρία της ΠΕΔ Πελοποννήσου θέλει ο Θ. Βασιλόπουλος

Την προεδρία της ΠΕΔ  Πελοποννήσου θέλει ο Θ. Βασιλόπουλος

Την προεδρία της ΠΕΔ Πελοποννήσου αναμένεται να διεκδικήσει ο Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο δήμαρχος Καλαμάτας -που επανεξελέγη γνωρίζοντας την αποδοχή σχεδόν του 60% των δημοτών- ξεκαθάρισε χθες τον κομβικό ρόλο που παίζει και αναμένεται να διαδραματίσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Ως αντιπρόεδρος πλέον προχωρά στο επόμενο βήμα, στη βάση και των προτάσεων που έχει δεχθεί από συναδέλφους του, με τις παραινέσεις να είναι αρκετές προς το πρόσωπό του.

Κύριοι αντίπαλοί του εμφανίζονται ο Τάσος Χρόνης, δήμαρχος Επιδαύρου, αλλά και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Καλαμάτας έχει ήδη κάνει τις πρώτες συζητήσεις με αυτοδιοικητικούς της Πελοποννήσου και διαφαίνεται ότι διαθέτει την απαραίτητη δυναμική για να διεκδικήσει τη θέση.

Σημειώνεται ότι η Ένωση είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και διοικείται από 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από 12 δημάρχους και 9 δημοτικούς συμβούλους από τους 26 Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Α.Π.