Τον έπιασαν με τον κλεμμένο τενεκέ ελαιολάδου στο χέρι

Τον έπιασαν με τον κλεμμένο τενεκέ ελαιολάδου στο χέρι

Τρεις κλοπές ελαιολάδου και ελαιοκάρπου τον Οκτώβριο στη Μεσσηνία

Τρεις κλοπές ελαιολάδου και ελαιοκάρπου έχουν σημειωθεί στη Μεσσηνία τον Οκτώβριο και σιγά σιγά με την τιμή που έχει αποκτήσει το προϊόν, θα είναι πραγματικά «υγρό χρυσάφι» για τις περισσότερες οικογένειες.

Στις δύο περιπτώσεις, με την τελευταία να συμβαίνει μόλις προχθές, εκλάπη ελαιόλαδο, ενώ στην τρίτη ελαιόκαρπος.

Σε πολλές ελαιοκομικές περιοχές της Ελλάδας οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν πλείστα περιστατικά κλοπής και οργανώνονται με αντικλεπτικά συστήματα και κάμερες παρακολούθησης των ελαιοπεριβόλων.

Με τον τενεκέ στο παράθυρο
Το τελευταίο περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη Μεσσήνη. Περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Μεσσήνης, περίπου στις 7.30, διέκριναν σε μια ισόγεια κατοικία ένα παράθυρο να είναι ανοικτό και στο περβάζι να είναι ακουμπισμένος ένας τενεκές. Αμέσως σταμάτησαν για έλεγχο και διαπίστωσαν ότι ένας 36χρονος είχε προχωρήσει σε διάρρηξη και εκείνη τη στιγμή προσπαθούσε να βγει από το σπίτι αφαιρώντας έναν τενεκέ ελαιολάδου. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, ενώ λίγο πιο κάτω είδαν ότι είχε αφαιρέσει και είχε κρύψει άλλο έναν τενεκέ με ελαιόλαδο.

Ειδοποιήθηκε δε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος απουσίαζε και έπειτα από έλεγχο διαπίστωσε ότι έλειπε και το κινητό του, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 36χρονου.

Όλα τα κλοπιμαία επιστράφηκαν στον κάτοχό του.

Άλλες δύο κλοπές
Τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, κατά τις νυχτερινές ώρες, άγνωστοι δράστες παραβίασαν τη βοηθητική μεταλλική πόρτα του ελαιοτριβείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού στην Ανάληψη του Δήμου Μεσσήνης. Μεταξύ άλλων, αφαίρεσαν από το κτήριο ένα δοχείο με πενήντα κιλά ελαιόλαδο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το δοχείο πεταμένο σε αγροτικό δρόμο πλησίον του ελαιοτριβείου. Προανάκριση γι’ αυτή την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα της Μεσσήνης.

Η τρίτη περίπτωση κλοπής καταγράφηκε στη θέση «Διπόταμα» στη Φαρακλάδα του Δήμου Τριφυλίας. Το διάστημα από 18 έως 23 Οκτωβρίου άγνωστοι συνέλεξαν και αφαίρεσαν τον ελαιόκαρπο από δεκαπέντε ελαιόδεντρα! Κατάφεραν να κλέψουν περίπου 1.000 κιλά (20 σακιά) ελαιοκάρπου αξίας περίπου 1.500 ευρώ. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη