1ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών: «Στολίστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας με αγάπη»

1ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών: «Στολίστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας με αγάπη»

«Γάλα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τριφυλίας»

Ένα δέντρο από γάλα θα στήσει το 1ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του την Παρασκευή στην πλατεία μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, όπου θα γίνει στολισμός και φωταγώγηση δέντρων των σχολείων της πόλης.

Το γάλα που θα συγκεντρωθεί θα προσφερθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Τριφυλίας, «ώστε σε κανένα παιδί να μη λείψει τις μέρες των Χριστουγέννων. Ίσως φαίνεται απίστευτο, όμως πολλά παιδιά και ενήλικες στην περιοχή μας στερούνται τα βασικά».

Σχετικά η προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου και εμπνεύστρια της δράσης στολισμού και φωταγώγησης των δέντρων των σχολείων, Βιβή Παντελάκη, σημειώνει: «Τα σχολεία των Φιλιατρών την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 από τις 4.30 έως και τις 6.00 μ.μ. θα στολίσουν και φέτος για ένατη χρονιά με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους την πλατεία μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών.

Το 1ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών δίπλα στο δέντρο του θα στήσει ένα δέντρο από γάλα. Το γάλα θα προσφερθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τριφυλίας, ώστε σε κανένα παιδί να μη λείψει το γάλα τις μέρες των Χριστουγέννων. Ίσως φαίνεται απίστευτο, όμως πολλά παιδιά και ενήλικες στην περιοχή μας στερούνται τα βασικά. Παρακαλούμε όσους έρθουν στην όμορφη αυτή εκδήλωση, αν θέλουν, να προσφέρουν ένα κουτί γάλα εβαπορέ για τα παιδιά του Δήμου μας που το έχουν ανάγκη.

Για κάθε κουτί, θα κρεμάμε ένα αστέρι στο δέντρο μας και ένα δεύτερο δέντρο, ένα δέντρο αγάπης, με κουτιά από γάλα, θα στήνεται δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.

Σε μια γιορτή χαράς που θα απολαύσουμε γλυκά, ζεστή σοκολάτα και μαλλί της γριάς, ας προσφέρουμε σε όσους στερούνται τα στοιχειώδη λίγο γάλα για τα παιδιά τους!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου