Ανάδοχος για την ανάπλαση ιστορικών οικισμών στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Ανάδοχος για την  ανάπλαση ιστορικών οικισμών στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Με προϋπολογισμό 1 εκατομμύριο ευρώ

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην προχθεσινή της συνεδρίαση.

Μεταξύ άλλων:

-Ενέκρινε την υποβολή από την Περιφέρεια αιτήματος για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027 της μελέτης και κατασκευής στο Δήμο Ερμιονίδας νέου κλειστού μεταλλικού γυμναστηρίου (τυποποιημένου κατά ΓΓΑ), με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ

-Ενέκρινε το 1ο πρακτικό αποσφράγισης της ανοικτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για την ανάδειξη προσωρινού ανάδοχου στο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο ανάπλασης κοινόχρηστων χωρών σε ιστορικούς οικισμούς του Δήμου Δυτικής Μάνης. Τα εν λόγω έργα εντάσσονται στον άξονα προτεραιότητας “πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κ.λπ.)” με τη συνολική χρηματοδότηση να ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ. Ειδικότερα, με την απόφαση του περιφερειάρχη Π. Νίκα εντάχθηκαν στο ΠΠΑ 2021 – 2025 οι αναπλάσεις: α) του χώρου γύρω από το ναό Ευαγγελιστρίας στον οικισμό Ανατολικό της Κοινότητας Κέντρου, β) κεντρικών τμημάτων οδών στην Κοινότητα Κάμπου, γ) της κεντρικής οδού στον οικισμό Κέντρο της Κοινότητας Κέντρου, δ) του χώρου γύρω από το ναό του Αγίου Βασιλείου στον οικισμό Οροβά της Κοινότητας Κάμπου και ε) του χώρου γύρω από το ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κοινότητα Σταυροπηγίου. Οι εργασίες αφορούν σε αποξηλώσεις, εκ νέου δαπεδόστρωση και ηλεκτροφωτισμό

-Ενέκρινε τη διενέργεια της 5ης πρόσκλησης για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για το σχολικό έτος 2023 – 2024.

-Προέβη στην ανάδειξη οριστικού μειοδότη στο προϋπολογισμού 100.000 ευρώ έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού Ραψομάτη, με χρηματοδότηση από το  5o ΕΑΠ του λεκανοπέδιου Μεγαλόπολης

-Προέβη στην έγκριση του πρακτικού ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου και την κατακύρωση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για το έργο που αφορά στη δημιουργία αθλητικού κέντρου στην Κυπαρισσία (υποέργο 1: κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης)

-Έκανε αποδεκτή χρηματοδότηση ύψους 107.880 ευρώ προς την Περιφέρεια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ – ΣΑΝΠ 326.

-Ενέκρινε οικονομική ενίσχυση συνολικού ύψους 74.000 ευρώ προς τις Μητροπόλεις στις 5 Ενότητες της Περιφέρειας, προκειμένου να συνδράμει, εν όψει των Χριστουγέννων, στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελούν. Συγκεκριμένα, η εν λόγω πίστωση διατίθεται για την υποστήριξη από την Περιφέρεια των ευαγών ιδρυμάτων των Μητροπόλεων: α) Αργολίδος (10.000 ευρώ), β) Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως (8.000 ευρώ), γ) Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους (10.000 ευρώ), δ) Μάνης (8.000 ευρώ), ε) Μαντινείας και Κυνουρίας (10.000 ευρώ), στ) Μεσσηνίας (10.000 ευρώ), ζ) Μονεμβασίας και Σπάρτης (10.000 ευρώ) και η) Τριφυλίας και Ολυμπίας (8.000 ευρώ).