Αποχή του ΤΕΕ Πελοποννήσου για το φορολογικό νομοσχέδιο

Αποχή του ΤΕΕ Πελοποννήσου για το φορολογικό νομοσχέδιο

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την αποτροπή ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», το ΤΕΕ Πελοποννήσου αποφάσισε την αποχή των εκπροσώπων του από όλα τα Συμβούλια και τις Επιτροπές έως και τις 11 Δεκεμβρίου. 

Σε ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος του ΤΕΕ Πελοποννήσου, Χαρίκλεια Δ. Τσιώλη, σημειώνεται ότι το φορολογικό νομοσχέδιο:

-Εισάγει διατάξεις ελαχίστου τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος για κάθε ελεύθερο επαγγελματία, επιστήμονα και αυτοαπασχολούμενο

-Φορολογεί εικονικά κέρδη βασιζόμενα σε υποθετικά σενάρια (χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας, συσχετισμός με δηλωμένους ΚΑΔ, απασχολούμενο προσωπικό κ.λπ.)

-Θεσπίζει οριζόντια μέτρα και επαναφέρει μεθόδους αναχρονιστικούς, άδικους και ισοπεδωτικούς για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

-Πλήττει οικονομικά μεγάλο τμήμα ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων και είναι οικονομικά αναποτελεσματικό ως προς την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που τίθενται.

«Το ΤΕΕ Πελοποννήσου είναι σε ετοιμότητα και συνεννόηση με όλους τους επαγγελματικούς φορείς για να προχωρήσουμε σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, εφόσον κριθεί σκόπιμο» καταλήγει η ανακοίνωση.