Δ.Σ. Tριφυλίας: Ομόφωνο ψήφισμα για τη Δημόσια Υγεία

Δ.Σ. Tριφυλίας: Ομόφωνο ψήφισμα για τη Δημόσια Υγεία

Συμπαράσταση στα αιτήματα του εργαζομένων & διεκδικήσεις με πρόταση Σαράντου Κουκούμη

Ομόφωνα εγκρίθηκε και υπερψηφίστηκε το ψήφισμα που κατέθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τριφυλίας, Σαράντος Κουκούμης, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορά στην κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στην Τριφυλία.

Το ψήφισμα έχει ως εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κατά τη σημερινή 65η (11-12-2023) τακτική συνεδρίαση, αφού έλαβε υπόψη τα προβλήματα που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, κυρίως λόγω έλλειψης ιατρικού-νοσηλευτικού –τεχνικού προσωπικού, αλλά και ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, ώστε να μπορεί με ασφάλεια να καλύψει όλες τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Τριφυλίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, προβλήματα τα οποία ανέδειξε και το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας κατά την απεργιακή τους κινητοποίηση της 8ης Δεκεμβρίου 2023, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων.

Η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, αλλά και του ΕΚΑΒ, δημιουργεί κινδύνους για την ασφαλή αντιμετώπιση περιστατικών, κυρίως επειγόντων, για τους κατοίκους της περιοχής μας, παίρνοντας υπόψη και τις αποστάσεις που χρειάζεται για τη μετακομιδή από τα ορεινά χωριά της Τριφυλίας.

Οι δε μετακινήσεις των δύο αναισθησιολόγων, με απόφαση της Διοίκησης, για να καλύψουν εφημερίες του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους από τη στιγμή που μένει τελείως ακάλυπτο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, προσυπογράφοντας τα αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, ψηφίζει ομόφωνα και ζητά από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, την 6η ΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση:

1. Την άμεση κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, τεχνολογικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό

2. Κάλυψη του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας με όλο τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για να μπορούν να γίνονται όλες οι αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις εντός του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας και να μην αναγκάζονται οι ασθενείς να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια τους αλλά και πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

3. Καμία μετακίνηση ιατρού οποιασδήποτε ειδικότητας στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

4. Κάλυψη όλων των θέσεων του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό για να καλύπτει σε 24η βάση τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής μας.

5. Γενναία αύξηση του τομέα της δημόσιας Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, για ένα σύγχρονο, δωρεάν δημόσιο σύστημα Υγείας που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες του λαού στον τομέα της Υγείας».