Διακίνηση κοκαΐνης από τις φυλακές σε τοξικομανείς στην Καλαμάτα

Διακίνηση κοκαΐνης από τις φυλακές σε τοξικομανείς στην Καλαμάτα

Νέα δικογραφία για τον 38χρονο που κατηγορείται για τη δολοφονία του «Αμερικάνου»Συνελήφθησαν η γυναίκα του και ένας Καλαματιανός

Μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται για τη δολοφονία το Γενάρη του 2023 του 47χρονου Ελληνοαμερικανού στο κέντρο της Καλαμάτας, συνέχιζε τις δουλειές του για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, ένας 38χρονος Αλβανός, έχοντας ως «εξωτερικούς» συνεργάτες την ομοεθνή 40χρονη σύζυγό του και έναν 42χρονο καλαματιανό.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πρόκειται για εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών στη Μεσσηνία.

Δεν είναι η πρώτη φορά και τείνει να γίνει σύνηθες φαινόμενο, έγκλειστοι στις φυλακές να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση κινώντας τα νήματα μέσα από αυτές.

Από την επιτυχημένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, οι οποίες θα έδιναν πάνω από 1.000 δόσεις του ναρκωτικού.

Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ. 

Από τις φυλακές

Μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, με έδρα την Καλαμάτα.

Οι αστυνομικοί κατά την έρευνά τους είχαν διαπιστώσει ότι οι δράστες, τηρούσαν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης και συγκεκριμένα, είχαν αναπτύξει αυστηρό κώδικα εχεμύθειας, συνομιλούσαν κυρίως μέσω εφαρμογών και η δια ζώσης επικοινωνία για την προμήθεια των ναρκωτικών ήταν περιορισμένη και αυστηρή. Ο δε κύκλος των αγοραστών τοξικομανών ήταν περιορισμένος.

Η πώληση είχε ορισθεί στα 100 ευρώ ανά γραμμάριο κοκαΐνης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας δύο άτομα, ένας 42χρονος καλαματιανός και μια 40χρονη Αλβανή που διέμενε στη Θουρία. Κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και ναρκωτικά,  η οποία περιλαμβάνει και τον 38χρονο Αλβανό σύζυγο της γυναίκας, ο οποίος βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 38χρονος προφυλακίσθηκε τον Γενάρη, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 47χρονου Ελληνοαμερικανού στο κέντρο της Καλαμάτας.

Τοστιέρα με κοκαΐνη

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγε το  Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος Καλαματιανός, περίπου από διμήνου, δραστηριοποιείτο στη διακίνηση κοκαΐνης στη Μεσσηνία και στη συνέχεια την  πωλούσε σε τοξικομανείς, έναντι χρημάτων. Όπως προέκυψε, προμηθευόταν τα ναρκωτικά από την 40χρονη Αλβανή, η οποία δρούσε κατ’ εντολή του 38χρονου Αλβανού συζύγου της, έγκλειστου σε Κατάστημα Κράτησης.

Όπως προέκυψε η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως  ηγετικό μέλος ήταν ο 38χρονος Αλβανός, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές.

Το ζευγάρι των Αλβανών είχε απασχολήσει κι άλλες φορές για διακίνηση ναρκωτικών και έτσι η 40χρονη τέθηκε σε παρακολούθηση και διαπιστώθηκαν οι ολιγόλεπτες συναντήσεις που είχε με τον 42χρονο Καλαματιανό, είτε στην Καλαμάτα, είτε στη Θουρία.

Έτσι, αποφασίσθηκε να γίνουν ταυτόχρονες έρευνες στα σπίτια τους. Οι επιχειρήσεις εξελίχθηκαν από το πρωί έως το μεσημέρι της Τετάρτης και από το διαμέρισμα του 42χρονου στην Καλαμάτα κατασχέθηκαν:

  • Κοκαΐνη, συνολικού βάρους 16 γραμμαρίων, η οποία είχε μοιρασθεί σε 16  συσκευασίες (φιξάκια), οι οποίες ήταν κρυμμένες μέσα στην τοστιέρα.
  • Ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Στη Θουρία, στο σπίτι της 40χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κοκαΐνη συνολικού βάρους 97,9 γραμμαρίων, σε τρεις ανισοβαρείς συσκευασίες.
  • Ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Μία ζυγαριά ακριβείας.
  • Το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη