Διαμαρτυρία αστυνομικών της Μεσσηνίας: «Ο αστυνομικός δεν είναι αναλώσιμος. Δεν πάει άλλο»

Διαμαρτυρία αστυνομικών της Μεσσηνίας: «Ο αστυνομικός δεν είναι  αναλώσιμος. Δεν πάει άλλο»

«Ο αστυνομικός δεν είναι αναλώσιμος. Δεν πάει άλλο» φώναξαν και οι αστυνομικοί – εν ενεργεία και μη – στη Μεσσηνία, σε ειρηνική διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι έξω από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας και η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στη Μεσσηνία.

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Δημήτρης Ροΐδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Πελοποννήσου Νίκος Αντωνόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αστυνομίας Μεσσηνίας, Βασίλης Γεωργακόπουλος.

Διαμαρτυρία
Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, έπειτα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. «Θα πρέπει η Πολιτεία να καταλάβει ότι ο αστυνομικός δεν είναι αναλώσιμος, δεν είναι ένα κουτάκι σε ένα οργανόγραμμα και δε θα είναι ο αιώνιος αποδιοπομπαίος τράγος», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Κώστας Σταυρόπουλος.

Όπως τόνισαν οι αστυνομικοί όλων των ενώσεων,  η με ανθρωποκτόνο πρόθεση οργανωμένη επίθεση εναντίον της αστυνομικής δύναμης έξω από αθλητική εγκατάσταση στου Ρέντη και η δραματική κατάληξή της, με το βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, αποτελεί τη θρυαλλίδα γενικής διαμαρτυρίας σύμπασας της αστυνομικής οικογένειας με πολλαπλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες.

«Δεν είναι μόνο το κυρίαρχο προφανές αίτημα για την πάταξη της οπαδικής βίας, για την εξάρθρωση των συμμοριών των γηπέδων και την εμπέδωση συνθηκών υγιούς αθλητισμού στη χώρα μας. Αυτήν την ώρα οφείλουμε, ως αστυνομικοί, να εκφράσουμε εμφαντικά την οργή και την θλίψη μας, ταυτόχρονα, διότι ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο.

Η βολίδα εκτοξεύτηκε εναντίον ενός θεσμού, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τίμημα, διεκδικώντας από την Πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και το θεσμό αυτό και όσους τον υπηρετούν, καθημερινά, με κίνδυνο ζωής», τονίσθηκε.

Πάρεργα της Αστυνομίας
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας ο κ. Σταυρόπουλος τόνισε πως οι αστυνομικοί δεν καταλαβαίνουν το λόγο που πρέπει να είναι στα γήπεδα.  «Οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ είναι ιδιώτες. Είναι επαγγελματικά σωματεία που θα μπορούσαν να έχουν τη δική τους ιδιωτική φύλαξη. Σε κανένα γήπεδο της Ευρώπης, όπου κι αν έχουμε πάει, δε βλέπουμε την Αστυνομία. Και επίσης, δεν είναι δυνατό στη χώρα μας να μη θεωρείται επικίνδυνο το επάγγελμα του αστυνομικού».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Κώστας Σταυρόπουλος

Τέλος, αναφέρθηκε στα πάρεργα που έχει η Αστυνομία και από τα οποία στις νομοθετικές ρυθμίσεις τίποτα δεν έχει εφαρμοσθεί. «Στα χαρτιά έχουν φύγει οι επιδόσεις ως έργο της Αστυνομίας, στην πράξη όμως όχι. Από τον Αύγουστο και μετά τυπικά δεν είχαμε τα γήπεδα, αλλά τα έχουμε. Και όπως είδαμε και μετά τις ανακοινώσεις, θα συνεχίσουμε να τα έχουμε τα γήπεδα», κατέληξε ο κ. Σταυρόπουλος.

Της Βίκυς Βετουλάκη