Δήμος Δυτικής Μάνης: Απάντηση Γ. Χιουρέα για Δημοτικό Φωτισμό

Δήμος Δυτικής Μάνης: Απάντηση Γ. Χιουρέα για Δημοτικό Φωτισμό

«Χωρίς την εξασφαλισμένη πίστωση εξόφλησης της συνολικής δαπάνης, η υπογραφή της σύμβασης είναι παράνομη»

Ανακοίνωση σχετικά με τις ενέργειες του απερχόμενου δημάρχου Δυτικής Μάνης, Δημήτρη Γιαννημάρα, όσον αφορά στην υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, εξέδωσε χθες ο νέος δήμαρχος, Γεώργιος Χιουρέας.

Όπως σημειώνει: «Καλώ το δήμαρχο κ. Γιαννημάρα να μην προβεί σε καμία ενέργεια σχετική με την υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, αξίας άνω των 3.000.000 ευρώ, λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει από τη Διοίκηση του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Η συγκεκριμένη σύμβαση, με αξία παραπάνω από διπλάσια από τις τιμές των φωτιστικών LED, σύμφωνα με το ΦΕΚ εφαρμογής τιμολογίων, θα επανεξεταστεί και η ωφέλεια της θα ελεγχθεί από τη νέα Δημοτική Αρχή.

Τονίζω, σε όλους τους τόνους, ότι χωρίς την εξασφαλισμένη πίστωση εξόφλησης της συνολικής δαπάνης, η οποία και προϋποθέτει, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, τη δέσμευση των δημοτικών τελών των συμπολιτών μας, με έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης (ως το μοναδικό όργανο για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης), η υπογραφή της σύμβασης είναι παράνομη και ως έτσι θα ελεγχθεί από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς της χώρας.

Η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού θα προχωρήσει. Αλλά με το σωστό τρόπο, με το σωστό κόστος και, πάνω από όλα, με τις σωστές διαδικασίες.

Η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των δημοτικών τελών αποτελούν για εμάς το πρωταρχικό καθήκον».