Δήμος Καλαμάτας: Πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Μέγαρο Χορού η ορκωμοσία

Δήμος Καλαμάτας: Πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Μέγαρο Χορού η ορκωμοσία

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας η ορκωμοσία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, των δημοτικών συμβούλων, των προέδρων και των μελών των Κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028 που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου.

Την ορκωμοσία πραγματοποίησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος με τον Θανάση Βασιλόπουλο στην ομιλία να δηλώνει συγκινημένος προς τους δημότες που για δεύτερη φορά τον εξέλεξαν δήμαρχο Καλαμάτας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε τα εξής:

“Με την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας, συνεχίζουμε, με πολύ όρεξη για δουλειά και με διάθεση προσφοράς. Με σχέδιο ρεαλιστικό και πρόγραμμα εφαρμόσιμο, έτοιμοι να υπηρετήσουμε και τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο τις καθημερινές ανάγκες των συνδημοτών μας αλλά τις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Καλαμάτας.

Με επιμέλεια, με ομόνοια, με σύμπνοια.Συνεργαζόμενοι -άλλωστε είναι κάτι το οποίο έχουμε αποδείξει- με όλες τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας μας.

Με φορείς και συλλόγους, με ανθρώπους που έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο μέλλον. Για να διεκδικήσουμε και κάνουμε πράξη όλα εκείνα που δικαιούμαστε, έργα και δράσεις που υλοποιούνται, παρεμβάσεις που έχουμε δρομολογήσει αλλά και όσα έχουν τεθεί ως στόχοι για την Καλαμάτα του αύριο.

Με τολμηρές ιδέες και με βήματα σταθερά,οδηγούμε με ασφάλεια το Δήμο Καλαμάτας μπροστά.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής και τα θέματα καθημερινότητας,η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών μας,οι δράσεις εξωστρέφειας και η εφαρμογή καινοτόμων και ψηφιακών πολιτικών που άπτονται των σύγχρονων αναγκών,αποτελούν τρεις βασικούς άξονες προτεραιοτήτων για τη νέα Δημοτική Αρχή.

Οφείλουμε, σε αυτό το πλαίσιο, να εργαστούμε για να διατηρήσουμε το Δήμο μας οικονομικά υγιή και διοικητικά στιβαρό.

Ένα Δήμο φιλικό, φιλόξενο, εξωστρεφή, περισσότερο έξυπνο, καινοτόμο, ακόμη πιο αποτελεσματικό.

Ένα Δήμο που επενδύει στον Πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Ένα Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, αλληλέγγυο και συμπεριληπτικό.

Ένα Δήμο σύγχρονο, ευέλικτο, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους δημότες του.

Ένα Δήμο που θωρακίζει και εκσυγχρονίζει τις υποδομές του, προστατεύοντας το περιβάλλον και διαμορφώνοντας τη νέα φυσιογνωμία της Καλαμάτας.

Καθήκον μας η προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου Καλαμάτας.

Δέσμευσή μας η υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο οι Καλαματιανοί μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

Ως Δήμαρχος και ως νέα Δημοτική Αρχή, έχουμε πλήρη επίγνωση των ευθυνών που επωμιζόμαστε.

Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία και είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά, ακόμα πιο εντατικά, περισσότερο αποτελεσματικά για να προσφέρουμε λύσεις και έργο χειροπιαστό.

Δίπλα στους πολίτες και τις ανάγκες τους. Πλάι στην κοινωνία.Με την πόρτα του Δημαρχείου να είναι πάντα ανοιχτή για τους δημότες.

Άλλωστε στην Αυτοδιοίκηση δεν χωρούν χρώματα και κόμματα. Εδώ συναντιόμαστε άνθρωποι, από διαφορετικές αφετηρίες και πολιτικούς χώρους, που μας ενώνουν κοινές αγωνίες και πάνω απ’ όλα η αγάπη για τον τόπο μας.

Η νέα αυτοδιοικητική περίοδος ξεκινά σε λίγες ημέρες. Μια πενταετία κρίσιμη, κατά την οποία φιλοδοξούμε να διαμορφώσουμε τη νέα φυσιογνωμία του Δήμου μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, οδηγός μας είναι οι δεσμεύσεις μας:

  • Υλοποίηση Κλιματικού Συμβολαίου
  • Υλοποίηση Στρατηγικών Αστικών Αναπλάσεων
  • Ανάδειξη Περιβαλλοντικού Πάρκου Νέδοντα με μεταφορά των δημοτικών συνεργείων
  • Κατασκευή σύγχρονου αθλητικού κέντρου – Παλέ ντε Σπορ στην Αγία Τριάδα
  • Ολοκλήρωση υποδομών ύδρευσης (αγωγός Φ800, δεξαμενές σε Πήδημα – Αη Γιάννη Καρβούνη, μεταφορά νερού από Αγ. Φλώρο σε Πήδημα)
  • Ανάδειξη Παραλιακού μετώπου (διάνοιξη οδού Κρήτης και καθέτωνοδών, αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, υλοποίηση μάστερ πλαν λιμανιού, αναβάθμισηΜαρίνας Καλαμάτας)

Και στην προσπάθεια μας αυτή, καμία και κανένας δεν περισσεύει.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και ξέρουμε καλά ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Είμαστε όμως εδώ και είμαστε έτοιμοι για μία ακόμη θητεία, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις, να δρομολογήσουμε έργα αναγκαία και κρίσιμα για την ανάπτυξη της πόλη και των Κοινοτήτων μας.

Είμαστε εδώ, για να προτάξουμε το κοινό καλό, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους. Γι’ αυτό άλλωστε μας εμπιστεύτηκαν οι συνδημότες μας και την εμπιστοσύνη αυτή δεν θα την προδώσουμε.

Κλείνοντας, θα ήθελα από καρδιάς να συγχαρώ όλες και όλους όσοι εξελέγησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις Κοινότητες του Δήμου μας, απ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές, διότι ως κοινωνία θέλουμε πολίτες ενεργούς και ανήσυχους, που να συμμετέχουν στα κοινά καθ’ οιοδήποτε τρόπο.

Να ευχηθώ καλή δύναμη, καλό έργο, δημιουργική και παραγωγική θητεία, επ’ ωφελεία των συνδημοτών μας.”