Δήμος Τριφυλίας: Φωταγώγηση δέντρων και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Δήμος Τριφυλίας: Φωταγώγηση δέντρων και  χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Απόφαση στο θέμα «Έγκριση πρωτογενούς αιτήματος δαπάνης διοργάνωσης εκδηλώσεων Χριστουγέννων 2023» έλαβε χθες το πρωί σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τριφυλίας (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.), ενώ ακολούθησε απόφαση προέδρου για ανάθεση προμηθειών/υπηρεσιών για τις ανάγκες διοργάνωσης των εκδηλώσεων.

Σε δελτίο Τύπου, δε,, της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ., με θεματικό τίτλο «Χριστούγεννα στην Τριφυλία», αναφέρεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο έχει ως εξής:

“Παρασκευή 8/12 και ώρα 7.00 μ.μ. Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων. Στην παρέα μας τα χαρούμενα ξωτικά της ομάδας Paf Pouf, ξυλοπόδαροι και γιγαντοφυγούρες  ήρωες των Χριστουγέννων.

Σάββατο 9/12 και ώρα 7.00 μ.μ. Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Δράσεις δρόμου με τους Bubble Performing: Ξυλοπόδαροι, παραμυθένιοι ήρωες, σαπουνόφουσκες μικρές, μεσαίες, τεράστιες σαπουνόφουσκες που χωράνε όλοι!

Κυριακή 10/12 και ώρα 7.00 μ.μ. Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας, με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας & των Κανταδόρων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας. Ξυλοπόδαροι… ακροβάτες στην καρδιά και στη ζωή… βάζουν τα καλά τους και τα «ψηλά» τους και μας υποδέχονται με απρόσμενες εκπλήξεις. Bubbles Walkbout Show: Διαδραστική παράσταση με σαπουνόφουσκες.

Δευτέρα 11/12 και ώρα 7.00 μ.μ. Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία Κοπανακίου. Ο μοναδικός και αγαπημένος όλων των παιδιών, αλλά και μεγάλων, Αϊ- Βασίλης, με βοηθούς τα σανδαλιάρικα ξωτικά του και τον Ρούντολφ γιορτάζει και μοιράζει γλυκίσματα.

Παρασκευή 15/12 και ώρα 6.00 μ.μ. Σας περιμένουμε να στολίσουμε μαζί με τους μαθητές της πόλης μας τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των σχολείων στην Πλατεία μπροστά  από το Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών! Τα δέντρα θα αρχίσουν να στήνονται από τις 4.30 το απόγευμα. Θα φωταγωγηθούν όλα μαζί στις 6.00 μ.μ. Ο Αϊ-Βασίλης με τα σανδαλιάρικα ξωτικά του θα μοιράζουν δώρα. Χριστουγεννιάτικη μουσική και τραγούδια από τους μικρούς μαθητές. Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών θα μας ζεστάνει με αχνιστή σοκολάτα!

Κυριακή 17/12 και ώρα 7.00 μ.μ. Ως χώρα της θάλασσας, η Ελλάδα είχε το έθιμο του στολισμού του καραβιού μέχρι και την πρώτη μεταπολεμική δεκαετία. Το έθιμο υποχώρησε με το χρόνο, μπροστά σε αυτό του δέντρου, αλλά η Μαραθόπολη δεν το έχει ξεχάσει. Φωταγώγηση του καραβιού στην κεντρική διασταύρωση – είσοδο στον πεζόδρομο. Ο Αϊ- Βασίλης με τα σκανδαλιάρικα ξωτικά θα είναι εκεί, δημιουργώντας μια υπέροχη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Σάββατο 23/12 και ώρα  5.30 μ.μ. στην Αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος στην Κυπαρισσία, παράσταση κουκλοθέατρου «Το δίλημμα του καλικάντζαρου», σε συνεργασία με το Θέατρο Μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ και το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο (Τ.Ε.Θ.). Είσοδος ελευθερη.

Με σύνθημα «Αυτά τα Χριστούγεννα κάνε ένα δώρο ζωής!!», κάνουμε την αιμοδοσία γιορτή! Χριστουγεννιάτικη εθελοντική αιμοδοσία, Φιλιατρά, 10 Δεκεμβρίου & ώρα 10.00 – 14.00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Γαργαλιάνοι, 17 Δεκεμβρίου και ώρα 10.00 – 14.00, στην Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη”.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

*Φωτογραφία αρχείου