Διπλά κερδισμένη η Καλαμάτα, αλλά 1-0 με το…ζόρι την Παναχαϊκή

Διπλά κερδισμένη η Καλαμάτα, αλλά 1-0 με το…ζόρι την Παναχαϊκή

Χωρίς να ικανοποιήσει η ομάδα της Καλαμάτας «έκανε το χρέος της», κερδίζοντας σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας την Παναχαϊκή με 1-0, με τον Ακόστα να σημειώνει στο 58’ το μοναδικό γκολ της συνάντησης.

Επί της ουσίας, το κέρδος είναι διπλό, καθώς η 10η αγωνιστική της Super League 2, ήταν «εφιαλτική» για τις δύο πρωτοπόρους του Νοτίου Ομίλου: Η Καλλιθέα ηττήθηκε χθες στη Ρόδο με 2-1 από το Διαγόρα, ενώ τα Χανιά γνώρισαν ήττα σοκ στο γήπεδο του Ρέντη από τον Ολυμπιακό Β’ με 3-0!

Έτσι, η Μαύρη Θύελλα βρήκε την ευκαιρία να πλησιάσει στους 3 βαθμούς από την 1η θέση, όπου βρίσκονται οι Κρητικοί, και στον πόντο από το αθηναϊκό συγκρότημα, με το οποίο θα αναμετρηθεί στο «Ελ Πάσο» το προσεχές Σαββατοκύριακο!

Όσον αφορά το παιχνίδι με την Παναχαϊκή, η Καλαμάτα ήταν σαφώς ανώτερη, όμως νευρική στο παιχνίδι της και ασφυκτικά μπλοκαρισμένη από την ομάδα της Πάτρας, η οποία ήρθε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς. Απέναντι στην ουραγό της κατηγορίας, όλοι περίμεναν μια καλύτερη εμφάνιση και πιο άνετη νίκη.

Λίγα λεπτά πριν το γκολ του Ακόστα (με διαγώνιο σουτ κοντά στη γωνία της μικρής περιοχής), η Καλαμάτα είχε μια μεγάλη φάση, όταν στο 53’ μετά από κεφαλιά του Αρίμπας, ο Δημόπουλος έκανε την προβολή στο 2ο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα ψηλά. Στο α’ ημίχρονο η καλύτερη στιγμή του αγώνα ήταν η κεφαλιά του Μπαράλες στο 31’, που ανάγκασε τον Κολοβούρη να αποκρούσει με υπερένταση στη δεξιά του γωνία, λίγο κάτω από το «Γ».

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Μάκης Χάβος): Γιαννίκογλου, Μόζερ (46′ Ραπόσο), Βαλεριάνος, Αρίμπας, Δημόπουλος (85′ Μπαξεβάνος), Παπατόλιος, Άλβες (59′ Κατάλντι), Ακόστα, Τάτος (85′ Καραγκούνης), Πασάς, Μπαράλες (60′ Ρόβας).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Γιάννης Τάτσης): Κολοβούρης, Καραγιάννης (84′ Πετράκος), Λιοφάγος, Μπάρετ, Γκανσιέρ, Γρηγόπουλος (67′ Παραστατίδης), Μασούρας, Ντε Ολιβέιρα (84′ Μαρτίνες), Πατρινός (67′ Ιατρούδης), Χριστόπουλος (39′ Αλιμπέ), Αποστολόπουλος.

Τιμήθηκε ο Σπεντζόπουλος
Σε συνέχεια των βραβεύσεων σε πρόσωπα που έχουν προσφέρει στη Μαύρη Θύελλα ή εν γένει στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, η ΠΑΕ Καλαμάτα τίμησε στο ημίχρονο του σημερινού αγώνα τον κορυφαίο Μεσσήνιο παλαίμαχο Δημήτρη Σπεντζόπουλο, ο οποίος είχε διαπρέψει τόσο με τα χρώματα της Μαύρης Θύελλας όσο και της Παναχαϊκής.
Χ.Ε.

Super League 2-Νότιος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής
Διαγόρας Ρόδου-Καλλιθέα 2-1
Ολυμπιακός Β’-Χανιά 3-0
Καλαμάτα-Παναχαϊκή 1-0
Ηλιούπολη-Αιγάλεω 2-0
Γιούχτας-Ιωνικός 2-2
Παναθηναϊκός Β’-Τηλυκράτης Λευκάδας 2-1

Η Βαθμολογία
1.Χανιά 22
2.Καλλιθέα 20
3.Καλαμάτα 19
4.Ηλιούπολη 17
5.Διαγόρας Ρόδου 16
6.Ιωνικός 15
7.Γιούχτας Αρχανών 13
8.Παναθηναϊκός Β’ 9
9.Αιγάλεω 8
10.Ολυμπιακός Β’ 7
11.Τηλυκράτης Λευκάδας 7
12.Παναχαϊκή 4
-Ο Ολυμπιακός Β’ έχει -10 βαθμούς από πέρυσι.

H επόμενη αγωνιστική
Καλλιθέα-Καλαμάτα
Ιωνικός-Αιγάλεω
Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Β’
Ηλιούπολη-Χανιά
Διαγόρας-Παναθηναϊκός Β’
Τηλυκράτης-Γιούχτας