«Εμπόριο» χασίς πατέρα και γιου από το κέντρο της Καλαμάτας

«Εμπόριο» χασίς πατέρα και γιου από το κέντρο της Καλαμάτας

Κατασχέθηκαν και όπλα με σβησμένους σειριακούς αριθμούς

Σχεδόν 15 κιλά κάνναβης διαφόρων ποικιλιών, αλλά και τρία όπλα με τα δύο εξ αυτών να έχουν «ξυσμένο» το σειριακό αριθμό, κατείχαν πατέρας και γιος στην Καλαμάτα, οι οποίοι επιδίδονταν σε διακίνηση ναρκωτικών σε «πελάτες» από όλη τη Μεσσηνία. Οι δε αστυνομικοί κατέσχεσαν 40.000 ευρώ.

Μάλιστα, το υπόγειο παλιού καταστήματος ρούχων στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας είχε «διαμορφωθεί» σε καβάτζα για την αποθήκευση των ποσοτήτων χασίς, ενώ η διακίνηση και η πώληση σε τοξικομανείς γινόταν από το σπίτι τους, λίγα μέτρα πιο μακριά.

Τέλος στη δράση τους έβαλε την Κυριακή το απόγευμα η Δίωξη Ναρκωτικών Μεσσηνίας, περνώντας χειροπέδες τόσο στον 63χρονο πατέρα και τον 34χρονο γιο του, όσο και σε ένα 21χρονο φοιτητή που μόλις είχε προμηθευτεί χασίς έναντι 50 ευρώ.

Πατέρας και γιος χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τον Τελωνειακό Κώδικα.

Διάφορες ποικιλίες χασίς 

Οι πολυήμερες και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας τούς οδήγησαν στα ίχνη του πατέρα και του γιου του, που δραστηριοποιούνταν, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Η σύλληψή τους έγινε το απόγευμα της Κυριακής στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο 63χρονος και ο 34χρονος προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και στη συνεχεία τις πωλούσαν έναντι χρηματικού ποσού. Οι συλληφθέντες, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Τα ναρκωτικά προμηθεύονταν σε διάφορες μορφές και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το χασίς που είχαν αποθηκεύσει προερχόταν είτε από υπαίθριες καλλιέργειες είτε από εσωτερικές, αλλά και διαφορετικές ποιότητες, από Ελλάδα και Αλβανία, όπως και τύπου skunk.

Χρησιμοποιούσαν την κοινή τους οικία στο κέντρο της πόλης, που βρίσκεται σε δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας, για τη διακίνηση των ναρκωτικών και την πραγματοποίηση των συναντήσεων αγοραπωλησίας.

Ως χώρο αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν υπόγειο χώρο ανενεργού καταστήματος ιδιοκτησίας τους στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης.

Το υπόγειο είχε διαμορφωθεί ώστε να αποκρύπτονται οι ποσότητες των ναρκωτικών και τα έκρυβαν σε σημεία όπου μπροστά υπήρχε πλήθος αντικειμένων, από οικιακό εξοπλισμό, εξοπλισμό καταστήματος, παλιές ηλεκτρικές συσκευές και ρούχα.

Σύλληψη αγοραστή

Για την επικοινωνία με τους υποψήφιους αγοραστές χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές και οι συναντήσεις γίνονταν στο σπίτι τους ή γύρω από αυτό. Μάλιστα για να μη γίνεται αντιληπτή η δράση τους από άλλους ένοικους, δε χρησιμοποιούσαν την κεντρική είσοδο του κτηρίου, αλλά βοηθητική, την οποία υποδείκνυαν στους αγοραστές για να μπαίνουν και να βγαίνουν.

Οι αστυνομικοί τις τελευταίες ημέρες είχαν θέση σε διακριτική παρακολούθηση το σπίτι των δύο αντρών. Το απόγευμα της Κυριακής ένας 21χρονος φοιτητής μπήκε στο κτήριο και όταν ξαναβγήκε, οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν. Στην κάλτσα του είχε κρύψει 7,3 γραμμάρια χασίς, ποσότητα την οποία είχε μόλις αγοράσει αντί 50 ευρώ. Η τιμή πώλησης που είχαν καθορίσει πατέρας και γιος ήταν 7 ευρώ το γραμμάριο.

Αμέσως μετά συνελήφθησαν πατέρας και γιος και ακολούθησε έρευνα τόσο στο σπίτι τους όσο και στο υπόγειο του καταστήματος στο οποίο αποθήκευαν ναρκωτικά.

Ειδικότερα, στο σπίτι που έμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 20,1 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο, 200 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, ένα μεταλλικό κλειδί και το χρηματικό ποσό των 685 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Στο υπόγειο του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 14 κιλών και 766 γραμμαρίων, δύο πιστόλια, δύο γεμιστήρες, ένα περίστροφο, 7 φυσίγγια, μια θήκη μεταφοράς πυροβόλου όπλου και το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς ότι από το ένα πιστόλι και το περίστροφο είχαν ξυστεί και σβηστεί οι σειριακοί αριθμοί κι αυτό έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους αστυνομικούς. Κατείχαν, δε, παράνομα όλα τα όπλα, ενώ αυτά έχουν σταλεί για βαλλιστική εξέταση.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι από τη δράση τους τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν θα ανέρχονταν στα 120.000 ευρώ.

Της Βίκυς Βετουλάκη