Επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τους 7 Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τους 7 Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Μετά τον άγονο διαγωνισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Επαναπροκηρύσσονται τα επτά έργα μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, σε δημοπράτηση βγήκε εκ νέου το έργο «Κατασκευή έργων υποδομής Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αναθέτουσα αρχή είναι ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τέλος Γενάρη

Το κόστος με Φ.Π.Α. είναι 7,4 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 5.96 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2024 και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για την 1η Φεβρουαρίου 2024.

Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 12 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Πρόκειται για έργο δημόσιων συμβάσεων που χρηματοδοτείται εν όλω ή εν μέρει από τα ταμεία της Ε.Ε.

Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή όλων των απαραίτητων εγκαταστάσεων και έργων υποδομής επτά μόνιμων Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) της περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου που απαιτείται σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη για την πλήρη και εύρυθμη λειτουργία των ΣΜΑ. Προβλέπονται μεταξύ άλλων διαμορφώσεις των γηπέδων, βασικά έργα υποδομής, κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι από τους επτά Σταθμούς, οι δύο είναι στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα, ο ένας είναι στο Δήμο Καλαμάτας, εκτός ορίων του οικισμού Αντικαλάμου (για την εξυπηρέτηση των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης) και ο δεύτερος ΣΜΑ είναι στο Δήμο Δυτικής Μάνης, στη θέση « Δύο Πέτρες», στην κοινότητα Προσηλίου της δημοτικής ενότητας Λεύκτρου.