Επιτυχημένη η εκδήλωση του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Καλαμάτας

Επιτυχημένη η εκδήλωση του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Καλαμάτας

Καμία ανοχή στη βία κατά των γυναικών

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία προχθές από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας στο Φουαγιέ του Μεγάρου Χορού.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με ομιλίες η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου, Μιχαλόπουλου Δήμητρα – ψυχολόγος, Κατσίποδα Σοφία – κοινωνική ανθρωπολόγος και Στρατάκου Μαρία – κοινωνική λειτουργός, καθώς και εκπρόσωποι συνεργαζόμενων φορέων, Καραγιάννη Μαρία – αστυνομική υποδιευθύντρια, Καούνης Δημήτριος – δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου και  Ρουμελιώτου Αγγελική – επιμελήτρια Ανηλίκων. Τη δράση συντόνισε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Θεμάτων, Γεώργιος Φάβας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη του φαινομένου της έμφυλης βίας σε όλες τις διαστάσεις του – κοινωνική, ψυχολογική, νομική, πολιτισμική, καθώς και οι συνέπειές του σε ενδοδιαπροσωπικό και διαπροσωπικό επίπεδο.

Με το πέρας των εισηγήσεων, οι οποίες απέδωσαν τιμή στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου), ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, όπου αναπτύχθηκαν ζητήματα σχετικά με το περιεχόμενο της εκδήλωσης.

Άλλωστε, τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάθε χρόνο, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, συγκλονίζουν, αλλά, όπως όλα δείχνουν, δεν αρκούν για την αφύπνιση της κοινωνίας και την προστασία των θυμάτων. Η βία είναι δίπλα μας.

Να επισημανθεί πως η πράξη με τίτλο «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο Καλαμάτας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2021-2027» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.