Φιλιατρά: Στολίστηκαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σχολείων

Φιλιατρά: Στολίστηκαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σχολείων

Για 9η χρονιά στα Φιλιατρά διεξήχθη η θεσμοθετημένη πια εκδήλωση στολισμού και φωταγώγησης των χριστουγεννιάτικων δέντρων των σχολείων στην πλατεία, μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα.

Η εμπνεύστρια της εκδήλωσης και προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών, Βιβή Παντελάκη, αναφέρει σχετικά: «Από την προηγούμενη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των σχολείων των Φιλιατρών, στολίζουν την πλατεία μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ατμόσφαιρα χαράς και κεφιού με την παρουσία περισσότερου κόσμου από ποτέ. Οι εκπαιδευτικοί, οι σύλλογοι γονέων και οι μαθητές των σχολείων των Φιλιατρών κατασκεύασαν, για ένατη χρονιά, χριστουγεννιάτικα δέντρα με πρωτότυπα υλικά για να συμμετέχουν στον εορταστικό στολισμό της πόλης τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 4.30 το απόγευμα όταν τα δέντρα άρχισαν να στολίζονται. Φωταγωγήθηκαν στις 6.15 με την παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας Γεωργίου Λεβεντάκη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Μερόπης Μυλωνά, των αντιδημάρχων Νίκου Φρούσου και Μαρίας Παναγοπούλου και αρκετών Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.

Στη διάρκεια της προετοιμασίας ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών πρόσφερε στους παραβρισκόμενους ζεστή σοκολάτα, υπήρχαν κεράσματα και από σχολεία για όλους  και ο Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά του διασκέδαζαν μικρούς και μεγάλους. Με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του 1ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών πολλοί από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση πρόσφεραν γάλα για την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας κι ένα δέντρο από γάλα στήθηκε δίπλα από το δέντρο του Νηπιαγωγείου.

 Μόλις φωταγωγήθηκαν τα δέντρα, μαθητές και των τριών Δημοτικών Σχολείων των Φιλιατρών με την καθοδήγηση του μουσικού τους Χρήστου Χατζή, τραγούδησαν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τα δέντρα θα στολίζουν την πλατεία σε όλη τη διάρκεια των εορτών κι όποιος επιθυμεί μπορεί να τα επισκεφθεί».


Του Ηλία Γιαννόπουλου