Φωταγωγήθηκε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Καλαμάτα

Φωταγωγήθηκε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Καλαμάτα

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Καλαμάτας θα φωταγωγηθεί την προσεχή Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, όπως ανακοινώθηκε χθες  σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Καλαμάτας. Σύμφωνα και με τις σχετικές δηλώσεις, κατά τη φετινή εορταστική περίοδο έχει προγραμματιστεί πλειάδα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην πόλη και τις Κοινότητες.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις εορταστικές εκδηλώσεις σε ντόπιους και επισκέπτες, ενώ το δικό τους κάλεσμα απηύθυναν ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης “Φάρις” Παντελής Δρούγας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας Τάσος Αγγελής, οι καλλιτεχνικοί διευθυντές της Κοινωφελούς Επιχείρησης Θώμη Σταμούλη, Παναγιώτης Λαμπρινίδης και Στάθης Γυφτάκης, ο μαέστρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κώστας Νικολέας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Εγγλέζος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας, Γιάννης Κολοβός.

Στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου θα λειτουργήσουν και φέτος τα εορταστικά σπιτάκια, καθώς και καρουζέλ για τα παιδιά, το οποίο θα είναι δωρεάν για όλους! Το γιορτινό πρόγραμμα ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως τις 2 Ιανουαρίου 2024.

Σύμφωνα με αυτό, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας χθες βράδυ έγινε η φωταγώγηση το χριστουγεννιάτικου δένδρου, εκδήλωση που συνοδεύτηκε από χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Σήμερα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στις 6.00 το απόγευμα, θα γίνουν τα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου σταθμού του Αϊ Βασίλη. Θα ακολουθήσουν  χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Ο δε Αϊ Βασίλης με τα ξωτικά του υποδέχονται μικρούς και  μεγάλους από σήμερα μέχρι και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου  με πολλές εκπλήξεις.

Μεθαύριο, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στην προκυμαία του Λιμένα Καλαμάτας, στις 5.30 το απόγευμα, θα γίνει η εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου καραβιού, η οποία θα συνοδευτεί με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Παιδική και τη Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.