Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Καλαμάτα

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Καλαμάτα

Παρουσία πλήθους πιστών, με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, τιμήθηκε η εορτή του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Καλαμάτας.

Επίκεντρο του εορτασμού ο ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, ο επονομαζόμενος “Φλαρίου”, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος, ο οποίος τυγχάνει γόνος της συγκεκριμένης ενορίας και εν συνεχεία τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου γέροντος Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ. Τους αρχιερείς πλαισίωσαν κληρικοί της πόλεως της Καλαμάτας με προεξάρχοντα τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, προϊστάμενο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος, αρχιμανδρίτης Αλέξιος Αρώνης ο οποίος τόνισε πως ο Άγιος Νικόλαος είναι προστάτης των ναυτικών, αλλά και προστάτης κάθε δοκιμαζομένου ανθρώπου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία υπέρ του Λιμενικού Σώματος, με την φροντίδα του λιμενάρχη Καλαμάτας Νικολάου Κωνσταντέλλη, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου και πλήθους μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Κατακλείοντας ο μητροπολίτης Γέροντας Λεοντοπόλεως εξέφρασε τις ευχαριστίες τόσο τις προσωπικές του όσο και του σεβασμιωτάτου Καρθαγένης προς τον οικείο ποιμενάρχη μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και προς τον πρωτοσύγκελλο, π. Φίλιππο, για την πρόσκληση να συμμετάσχουν στην πανήγυρη, αλλά και την αγάπη τους προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.