Η Κέρκυρα ξεκινά περιηγητικές πτήσεις με υδροπλάνα την άνοιξη

Η Κέρκυρα ξεκινά περιηγητικές πτήσεις με υδροπλάνα την άνοιξη

Αρχικά μόνο σε γειτονικά νησιά, ενώ στο μέλλον και σε Καλαμάτα

Η Κέρκυρα θα είναι ο οδηγός για τα υδατοδρόμια Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου και Πελοποννήσου, ανάμεσά τους και το υδατοδρόμιο Καλαμάτας, καθώς από την άνοιξη θα ξεκινήσουν περιηγητικές, οργανωμένες και ναυλωμένες (charter) πτήσεις, ενώ με την ολοκλήρωση των υδατοδρομίων στις παραπάνω περιοχές, θα αρχίσουν και τα τακτικά δρομολόγια.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Hellenic Seaplanes, η αρχή γίνεται με πρώτους σταθμούς την Κέρκυρα, τους Παξούς, τους Αντίπαξους και τα Διαπόντια νησιά. 

Περιηγητικές πτήσεις
Στελέχη της εταιρείας επισκέφθηκαν την Κέρκυρα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εκκίνηση των πτήσεών της το φετινό καλοκαίρι. Στόχος είναι η εκκίνηση των προγραμματισμένων αεροπορικών δρομολογίων από το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας με καθημερινές πτήσεις προς τις υποδομές των γειτονικών νησιών, ενώ ταξίδια αερομεταφοράς μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος να πραγματοποιήσει και μέσω ναύλωσης ολόκληρου του υδροπλάνου, για ιδιωτική μετακίνηση του ιδίου και της παρέας του. Στο χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών έρχεται να προστεθεί και η επιλογή περιηγητικών πτήσεων προς τους προορισμούς αυτούς, θαυμάζοντας τα κυριότερα αξιοθέατά τους (μέσω χαμηλών πτήσεων, ώστε να μπορούν να τα απαθανατίσουν με βίντεο και φωτογραφίες όσο γίνεται η ξενάγηση πάνω από τα νησιά).  

Όπως τονίσθηκε, για την αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων η δημιουργία ειδικών πακέτων περιήγησης για τους τουρίστες κρουαζιέρας κατέχει στρατηγική σημασία. Η Hellenic Seaplanes βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες επαφές με τουριστικές και ναυτιλιακές εταιρείες για τη διαμόρφωση από κοινού εναέριων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που θα αφορούν αποκλειστικά στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων και θα περιλαμβάνει περιήγηση και ξενάγηση πάνω από τα αξιοθέατα της Κέρκυρας, των Παξών-Αντίπαξων, αλλά και των Διαπόντιων Νήσων (Οθωνοί).

Μέσω των περιηγητικών πτήσεων που θα ξεκινούν και θα καταλήγουν στο υδατοδρόμιο της Κέρκυρας, οι επιβάτες θα μπορούν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία πτήσης, γνωρίζοντας πολλαπλούς προορισμούς και μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία, απολαμβάνοντας τη θέα και τα αξιοθέατα και μεγιστοποιώντας το ταξίδι τους στο νησί.

Οι πτήσεις της Hellenic Seaplanes θα πραγματοποιούνται με επιβατικό υδροπλάνο Cessna Caravan 208C, που μεταφέρει έως και 12 επιβάτες ανά δρομολόγιο. Οι περιηγητικές πτήσεις θα έχουν διάρκεια περίπου 35 λεπτών, οι οργανωμένες και charter πτήσεις θα πραγματοποιούν δρομολόγια μέσα σε 15 λεπτά και η κράτηση θέσεων θα γίνεται εύκολα και γρήγορα μέσω του site της Hellenic Seaplanes, όσο και από το δίκτυο συνεργαζόμενων τουριστικών γραφείων, ξενοδοχείων και εταιρειών κρουαζιέρας.

Στα υπόλοιπα υδατοδρόμια
Με την εκκίνηση των πτήσεων από την Κέρκυρα προς Παξούς, Αντίπαξους και Διαπόντια νησιά, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δημιουργία ενός δικτύου διασύνδεσης με τα υδατοδρόμια και τα λιμάνια της Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Στο πτητικό πλάνο της Hellenic Seaplanes έχουν ενταχθεί οι υποδομές σε Αμφιλοχία και λίμνη Ιωαννίνων, ενώ προτεραιότητα αποτελούν πάντα το πανέτοιμο υδατοδρόμιο Πάτρας όσο και τα υδατοδρόμια Κυλλήνης και Καλαμάτας, όπου η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεών τους θα εξυπηρετήσει τη διασύνδεση της Κέρκυρας με την Πελοπόννησο.

Για το εν λόγω δίκτυο, άλλωστε, έχει ενταθεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον το τελευταίο καιρό, καθώς Ερμιονίδα, Μονεμβασιά, Ναύπλιο, Νέα Κίος και Γύθειο έχουν ανάψει το πράσινο φως.

Ζήτημα και πρόκληση πλέον αποτελεί το να μεγαλώσει το δίκτυο σταθμών εξυπηρέτησης και στο Ιόνιο, μετά και το ενδιαφέρον Ζακύνθου και Σάμης στην Κεφαλονιά, να φέρουν τα υδροπλάνα στα λιμάνια τους.

Της Βίκυς Βετουλάκη