Η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος

Η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος

Η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Καρβέλα, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Πύλου-Νέστορος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στο κλειστό γυμναστήριο Πύλου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την ορκωμοσία.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των συμβουλίων των Κοινοτήτων ορκίστηκαν με θρησκευτικό και πολιτικό όρκο.

Στην τελετή παρέστησαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, ο θεματικός Αντιπεριερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Ανδρέας Καραγιάννης,  εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, συγγενείς και φίλοι των αυτοδιοικητικών που ορκίστηκαν.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλους, τους συμβούλεψε να έχουν πάντα ως κανόνα στην ζωή τους ότι προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος και όχι το συμφέρον, με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου.

Ο  Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού, κ. Γεώργιος Διδασκάλου, με επιστολή του ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση στην ορκωμοσία του επανεκλεγέντα Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, κ. Παναγιώτη Καρβέλα, αλλά λόγω ανειλημμένων υπηρεσιακών υποχρεώσεων απουσίαζε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς έδωσε τις καλύτερες ευχές του για τη νέα θητεία με στόχο την ανάπτυξη του Δήμου Πύλου- Νέστορος, με την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά και τη μεγάλη ιστορία.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ευχήθηκε σε όλους τους εκλεγμένους, που ο λαός του Δήμου Πύλου – Νέστορος τους τίμησε, υγεία και δύναμη για το καθήκον.

Οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Μιλτιάδης Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς έστειλαν επιστολές με συγχαρητήρια για την επανεκλογή του Δημάρχου, καθώς τις ευχές τους για καλή δύναμη στο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Ανδρέας Καραγιάννης, πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλου και με τη σειρά του ευχήθηκε μια καλή θητεία στην νέα Δημοτική Αρχή και μια καλή συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Αθανασόπουλος ευχήθηκε μια γόνιμη και δημιουργική νέα θητεία, «είναι ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός της επανεκλογής σας διότι έτσι γίνεται αποδεκτό από την κοινωνία το έργο της προηγούμενης δημαρχιακής περιόδου και η εδραίωσή σας ως ισχυρή προσωπικότητα του Δήμου σας.»

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γεώργιος Λεβεντάκης με επιστολή του ευχήθηκε μια νέα παραγωγική θητεία στην νέα Δημοτική Αρχή με στόχο να πραγματοποιήσει το όραμά της, καθώς η επανεκλογή του Δημάρχου αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη της αυτοδιοικητικής του ικανότητας.

Ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, με επιστολή του συγχαίρει τον Δήμαρχο για την επανεκλογή του, εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του και τον ευχαριστεί θερμά για την πρόσκληση στην τελετή ορκωμοσίας. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Το Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας έστειλε επιστολή με την οποία συγχαίρει τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος για την επανεκλογή του και εύχεται καλή δύναμη για το έργο της νέας Δημοτικής Αρχής.

Η ομιλία Δημάρχου
Εύχομαι σε όλους μια καλή, γόνιμη και εποικοδομητική θητεία, προς όφελος της
περιοχής μας, άρχισε την ομιλία του ο κ. Καρβέλας.. Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας στηρίξατε. Σας υποσχόμαστε ότι θα συνεργαστούμε και θα αγωνιστούμε για έναν καλύτερο Δήμο, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε το όραμά μας για τον Δήμο μας ώστε στο τέλος της νέας θητείας μας να είναι πιο ισχυρός οικονομικά, δίνοντας βάση στους δύο μεγάλους πυλώνες ανάπτυξης, τον αγροτικό και τον τουριστικό τομέα.

Μεγάλα έργα όπως η πραγμάτωση του οδικού άξονα Καλαμάτας – Μεθώνης, η βελτίωση του οδικού άξονα Κορυφασίου – Χώρας, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με τη δημιουργία του Μηναγιώτικου Φράγματος, είναι έργα που περιμένουμε να πραγματοποιηθούν κατά την νέα μας θητεία στον τόπο μας, με την συνεργασία όλων μας.

Όπως και μικρότερα έργα άρδευσης και βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας προς όφελος της αγροτικής παραγωγής και των αγροτών μας.

Η ανάδειξη του πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου της περιοχής μας, το Κάστρο της Κορώνης, το Κάστρο της Μεθώνης, το Κάστρο της Πύλου, το Ανάκτορο του Νέστορα, ο αρχαιολογικός χώρος της Ίκλαινας και πολλά ακόμα είναι τοπόσημα του Δήμου μας που αξιοποιούνται και στοχεύουμε στην ακόμα μεγαλύτερη ανάδειξή τους.

Η Δημοτική Αρχή έδωσε μεγάλο βάρος και θα συνεχίσει να δίνει στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου μας, θα είμαστε δίπλα στα παιδιά και στους γονείς για την καλύτερη ποιότητα ζωής τους.

Δεσμευόμαστε, κατέληξε, για την ενίσχυση των παροχών σε ευάλωτα νοικοκυριά καθώς και σε έργα που έχουν αποδέκτες τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Τέλος, σχεδιάζουμε την ευρεία αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Δήμου μας με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και των επισκεπτών μας.

Στόχος μας είναι ένας Δήμος φιλικός προς τον πολίτη, που θα είναι παράδειγμα προς μίμηση.