K. Μαργέλης για οπαδική βία: «Ανώτατοι αξιωματικοί μόλις αποστρατευτούν γίνονται υπάλληλοι στις ΠΑΕ. Αυτό λέει πολλά»

K. Μαργέλης για οπαδική βία: «Ανώτατοι αξιωματικοί μόλις αποστρατευτούν γίνονται υπάλληλοι στις ΠΑΕ. Αυτό λέει πολλά»

Την άποψη ότι δε θα έχουν κανένα αποτέλεσμα τα μέτρα της κυβέρνησης για την οπαδική βία εξέφρασε χθες απαντώντας σε ερώτηση ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης.

Συγκεκριμένα, είπε: «Ο καμβάς των οριζοντίων μέτρων συνεχίζεται. Προσωπική μου άποψη, δεν υπάρχει οπαδική βία. Αυτοί είναι εγκληματίες, δεν μπορώ να πω ότι αυτό είναι οπαδική βία. Τα μέτρα αυτά είναι άδικα. Δεν μπορούν να εφαρμοσθούν και σίγουρα δε θα οδηγήσουν σε κανένα σοβαρό αποτέλεσμα. Θυμίζω ότι τα περισσότερα επεισόδια έχουν γίνει εκτός γηπέδου. Δεν μπορώ να φανταστώ για ποιον λόγο τιμωρείται ο φίλαθλος που θέλει να παρακολουθήσει την ομάδα του. Ξεχνάει η κυβέρνηση το βασικό, ότι ο ρόλος του ποδοσφαίρου και των υπολοίπων αγωνισμάτων είναι να παρέχει θέαμα στους φιλάθλους. Γι αυτό υπάρχει το άθλημα και σε δεύτερο επίπεδο, αυτοί που εκμεταλλεύονται τα σωματεία, να κερδίσουν. Στερεί το δικαίωμα σε έναν απλό φίλαθλο να πάει να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα. Θα είναι ατελέσφορα τα μέτρα αυτά. Έχουν συμβεί κι άλλες φορές τέτοια περιστατικά, τα μέτρα αυτά έχουν εξαγγελθεί πάλι, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Είναι ημίμετρα».

Μάλιστα, σε διευκρινιστική ερώτηση, απάντησε ότι κατά τη δική του άποψη δεν πρέπει να υπάρχει Αστυνομία στα γήπεδα. «Πρέπει πια οι ομάδες να αναλάβουν να προφυλάξουν το προϊόν τους. Ο κάθε επιχειρηματίας που έχει μια ομάδα να μπορεί να φυλάξει και να πείσει το φίλαθλο να πάει να παρακολουθήσει. Είναι και το άσχημο που παρατηρούμε, ανώτατοι αξιωματικοί μόλις αποστρατευτούν γίνονται έμμισθοι υπάλληλοι στις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ. Αυτό για μένα λέει πολλά», κατέληξε ο κ. Μαργέλης.