Μεσσήνη: Άκρως ανησυχητικό περιστατικό σε Γυμνάσιο – Μαθητής τραυμάτισε με σουγιά συμμαθητή του

Μεσσήνη: Άκρως ανησυχητικό περιστατικό σε Γυμνάσιο – Μαθητής τραυμάτισε με σουγιά  συμμαθητή του

Ένα άκρως ανησυχητικό – και πρωτόγνωρο για τη Μεσσηνία- περιστατικό, που ευτυχώς δεν εξελίχθηκε σε κάτι χειρότερο, διαδραματίσθηκε χθες το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης μεταξύ δύο 14χρονων μαθητών, με τον έναν να καταλήγει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με τραύμα στο μηρό από σουγιά!

Το επεισόδιο ωμής βίας και, μάλιστα, σε χώρο σχολείου, έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.

Με σουγιά στο σχολείο
Το επεισόδιο συνέβη περίπου στις 10.00 το πρωί στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης. Δύο 14χρονοι, μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο διαπληκτίσθηκαν έντονα. Τότε, ο ένας 14χρονος επιτέθηκε στον άλλον με έναν αναδιπλούμενο σουγιά που έβγαλε από την τσέπη του. Τραυμάτισε δε τον άλλον 14χρονο, ευτυχώς ελαφρά στο δεξιό μηρό. Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορείς, για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι γονείς του 14χρονου, οι οποίοι μένουν κοντά, έσπευσαν στο σχολείο και μετέφεραν το παιδί τους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Στο νοσοκομείο οι γιατροί προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, καθώς το τραύμα ήταν ελαφρύ και ο τραυματισμένος μαθητής επέστρεψε στο σπίτι του.

Στο χώρο του σχολείου έσπευσε η Αστυνομία, ενώ ο 14χρονος δράστης με τους δύο γονείς του, μια 32χρονη και έναν 37χρονο, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Η μητέρα και ο πατέρας συνελήφθησαν με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου και ο 14χρονος μαθητής για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβίαση του νόμου περί όπλων. Με εντολή του εισαγγελέα αφέθησαν όλοι ελεύθεροι και ορίσθηκε ρητή δικάσιμος.

Ωστόσο, το περιστατικό κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό και ανησυχητικό, με έναν μαθητή να κυκλοφορεί στους χώρους του σχολείου με αναδιπλούμενο σουγιά και, μάλιστα, να μη διστάζει να τον χρησιμοποιήσει.

Της Βίκυς Βετουλάκη