Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας με Δεκέμβριο και «Αγάπη δίχως όρια»

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας με Δεκέμβριο και «Αγάπη δίχως όρια»

Ο φετινός Δεκέμβριος στην Κινηματογραφική  Λέσχη Καλαμάτας βγήκε για λίγο από την πεπατημένη, και αντί να προηγηθεί η επιλογή της ενότητας, επιλέχθηκε η ταινία και πάνω σε αυτήν δημιουργήθηκε η ενότητα.

Με αφορμή, λοιπόν, την υπέροχη ταινία της Σελίν Σονγκ «Περασμένες Ζωές», ο Δεκέμβριος θα αφηγηθεί για ακόμα μια φορά ιστορίες για την αγάπη. Για την αιώνια αγάπη, για την αγάπη χωρίς όρια, για την αγάπη που στεριώνει, αλλά και για την αγάπη που χάνεται, αφήνοντας τις αναμνήσεις να ζουν μέσα μας.

«Περασμένες Ζωές» (6/12), ένα λιτό αριστούργημα, μια γοητευτική ταινία που αγγίζει και ραγίζει καρδιές, ένα πνευματικό love story για μια γενιά γεμάτη τρυφερές αβεβαιότητες. Μια ιστορία οικεία, καθημερινή, για τις επιλογές, για το «κάρμα», για τα όνειρα.

«Κόκκινος Ουρανός» (13/12), η καινούρια ταινία του Κρίστιαν Πέτζολντ, ο οποίος με μια φαινομενικά ανάλαφρη αλλά διεισδυτική κωμωδία για τον έρωτα, οδηγεί τους ήρωές του στην αληθινή ζωή.

«Romeo + Juliet» (20/12), η αρχετυπική ιστορία αγάπης διαβασμένη και ενορχηστρωμένη από τον ξέφρενο κινηματογραφιστή Μπαζ Λούρμαν. Ένα πρωτοποριακό επιχείρημα, με στοιχεία ρετρό, αλλά και με την αίσθηση των οργισμένων 90’s, με αυτούσιο το σεξπηρικό κείμενο, με τζιν, σκουλαρίκι και ροκ, δίνει τη δική του πνοή στο μεγαλειώδες δράμα των αιώνιων εραστών.

«Τα φώτα της πόλης» (28/12), μια από τις ωραιότερες ιστορίες αγάπης, ταινία-μύθος του αμερικανικού κινηματογράφου, για την κοινωνική αδικία αλλά και την άδολη αγάπη, που αποθεώνει την ασυμβίβαστη ζωή, την ανιδιοτελή προσφορά και τον έρωτα χωρίς όρια, θα είναι ο επίλογος για το 2023.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με ζωντανή μουσική επένδυση από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και ελεύθερη είσοδο, ενώ και άλλες παράλληλες ανοικτές προβολές της Λέσχης για τα παιδιά θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των γιορτών σε συνεργασία με φορείς της πόλης και σχολεία, όπως στην Πλατεία των Ευχών,.

Να σημειωθεί πως την αφίσα της Λέσχης σχεδίασε ο graphic designer Danny Kargas.