Νέες εξιχνιάσεις κλοπών σε καταστήματα της Καλαμάτας με δράστη νεαρό Ρομά

Νέες εξιχνιάσεις κλοπών σε καταστήματα της Καλαμάτας με δράστη νεαρό Ρομά

Δώδεκα συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Κλοπές που έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα εξιχνιάσθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ έγιναν και συλλήψεις στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι συνολικά στην Περιφέρεια σε 1.029 άτομα, εκ των οποίων 808 ήταν Έλληνες και 221 αλλοδαποί, καθώς και σε 767 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 79 άτομα, από τα οποία 57 ήταν ημεδαποί και 22 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 39 άτομα.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 276 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα και συγκεκριμένα:

-Ένας 54χρονος στην Καλαμάτα για ναρκωτικά, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 1,4 γραμμαρίων

-Δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς είχε λήξει η άδεια των όπλων που κατείχαν

-Δύο άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Δύο άτομα στην Κυπαρισσία, ένας 25χρονος και ένας 46χρονος, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο υαλοκαθαριστήρων

-Τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

-Ένας αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους, κατά τόπο, εισαγγελείς.

Κλοπές
Παράλληλα εξιχνιάσθηκε σειρά κλοπών που σημειώθηκαν στη Μεσσηνία και ταυτοποιήθηκαν οι δράστες.

Στην πρώτη περίπτωση η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτα εξιχνίασε τρεις κλοπές σε καταστήματα και μία σε όχημα, που είχαν από 6 έως 22 Οκτωβρίου, στην Καλαμάτα και σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου Ρομά για κλοπή.

Όπως αποδείχτηκε, στις 22 Οκτωβρίου στο Ασπρόχωμα ο 26χρονος μπήκε από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατάστημα ηλεκτρολογικών και αφαίρεσε από τη ταμειακή μηχανή 70 ευρώ.

Στις 6 Οκτωβρίου, μεσημεριανές ώρες, έξω από κατάστημα ψυκτικών στην Καλαμάτα, άνοιξε την ανασφάλιστη πόρτα σταθμευμένου αυτοκινήτου και αφαίρεσε 250 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Στις 9 Οκτωβρίου, πάλι μεσημέρι, παραβίασε παράθυρο μικροβιολογικού εργαστηρίου στο κέντρο της Καλαμάτας και αφαίρεσε 150 ευρώ.

Τέλος, στις 11 Οκτωβρίου, μεσημεριανές ώρες, στην οδό Αρτέμιδος στην Καλαμάτα παραβίασε παράθυρο καταστήματος περιποίησης νυχιών και αφαίρεσε 500 ευρώ.

Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκε η κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου που είχε γίνει το Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα.  Οι αστυνομικοί προσήγαγαν στη Διεύθυνση έναν 25χρονο Πακιστανό, που βρέθηκε να κατέχει ένα κινητό τηλέφωνο που δεν του ανήκε. Όπως αποδείχτηκε, είχε αφαιρέσει το τηλέφωνο από μια 41χρονη στην Καλαμάτα το Σεπτέμβριο, στην οποία και επιστράφηκε. Σε βάρος του νεαρού Πακιστανού σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Της Βίκυς Βετουλάκη