Ντ. Μπακογιάννη: Είναι δύσκολο να κάνεις τη σωστή πατριωτική πολιτική

Ντ. Μπακογιάννη: Είναι δύσκολο να κάνεις τη σωστή πατριωτική πολιτική

Την ικανοποίησή της για την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, εξέφρασε νωρίτερα σήμερα το πρωί, η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως σημείωσε η ίδια χαρακτηριστικά «Χθες γυρίσαμε σελίδα. Δικαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι και μια χαραμάδα να βρεις πρέπει να συνεχίσεις τον διάλογο. Ο Τούρκος πρόεδρος ήρθε αποφασισμένος μη δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα».

Αναφορικά για τη διακήρυξη που υπεγράφη ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία σημείωσε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει επί Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Δεν έχει δομική αλλά έχει πολιτική αξία, καθώς περιλαμβάνει όλες τις θέσεις της Ελλάδας», ενώ όσον αφορά τη βίζα στους Τούρκους πολίτες είπε ότι πρόκειται για μια «τονωτική ένεση για τα νησιά» και πρόσθεσε ότι «Εχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας, δεν σημαίνει ότι λήξαμε τα θέματά μας με την Τουρκία, αλλά κάναμε σημαντικό βήμα μπρος τα εμπρός.

Περαιτέρω, σχολιάζοντας τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά, η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε ως λανθασμένη την εκτίμηση που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός περί μη αναγκαιότητας συνέχισης διαλόγου των δύο χωρών.

«Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι είναι πολύ εύκολο το ‘Όχι’, είναι πάρα πολύ εύκολο να μιλήσεις στο συναίσθημα και το θυμικό ενός λαού, και είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις τη σωστή πατριωτική πολιτική υπερασπιζόμενος τα εθνικά συμφέροντα της χώρας σου πολλές φορές κόντρα στο θυμικό του λαού”, κατέληξε χαρακτηριστικά η ίδια.