Ντεμπούτο για την Κατερίνα Στεφανίδη στη Φλόριντα

Ντεμπούτο για την Κατερίνα Στεφανίδη στη Φλόριντα

Η Κατερίνα Στεφανίδη διανύει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και προετοιμάζεται για τους πρώτους αγώνες του νέου έτους.

Η “χρυσή” ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στις 6 Ιανουαρίου στη Φλόριντα σε μια διοργάνωση ανοιχτού στίβου. Η έμπειρη αθλήτρια θέλει από νωρίς στη σεζόν να επιστρέψει στην αγωνιστική διαδικασία και μέσα από αυτήν να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού είναι μία από τις διοργανώσεις που βρίσκονται στο πρόγραμμα της έμπειρης αθλήτριας, όμως, δεν είναι η μόνη. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού βρίσκονται στο στόχαστρο της αθλήτριας εκεί όπου θέλει να έχει καλές παρουσίες. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κριερ μετά τη Φλόριντα θα πάρει μέρος στο Pole Vault Summit στις 12-13/1 στο Ρίνο και στις 26/1 θα είναι στο Σιάτλ.

Η αθλήτρια το επόμενο διάστημα θα καθορίσει τους αγώνες της και για τον Φεβρουάριο, που εκτός απροόπτου θα γίνουν όλοι στις ΗΠΑ. Η Στεφανίδη τον περασμένο Αύγουστο στάθηκε άτυχη, καθώς τραυματίστηκε στη διάρκεια της προθέρμανσης στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Έτσι χρειάστηκε να παρατείνει περισσότερο την περίοδο ξεκούρασης και να ξεκινήσει την προετοιμασία της για τον χειμώνα αργότερα από άλλες χρονιές. Παρόλα αυτά η αθλήτρια είναι σε καλή κατάσταση και προσδοκά σε καλές παρουσίες τόσο στη χειμερινή όσο και στη θερινή σεζόν.