Π. Νίκας για αεροδρόμιο Καλαμάτας: “Η πορεία ιδιωτικοποίησης φθάνει στη 10ετία καθυστέρησης”

Π. Νίκας για αεροδρόμιο Καλαμάτας: “Η πορεία ιδιωτικοποίησης  φθάνει στη 10ετία καθυστέρησης”

Το σχόλιο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σχετικά με την εικόνα του κρατικού αερολιμένα Καλαμάτας, αφορούσε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Αυτό επισημαίνει ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σε επιστολή του προς την αερολιμενάρχη Καλαμάτας, με αφορμή σχετική επιστολή της τελευταίας προς τον ίδιο και τα μέσα ενημέρωσης.

“Το σχόλιο αφορούσε στην ΥΠΑ, τον προγραμματισμό, τη διάθεση ικανών πόρων και τις ενέργειες για την υποστήριξη του μοναδικού αεροδρομίου που λειτουργεί στην Περιφέρειά μας” σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης, παρατηρώντας πως “ο βασικός πυλώνας της τουριστικής μας ανάπτυξης πάσχει και γι’ αυτό, βέβαια, δεν ευθύνεται η αερολιμενάρχης”.

Ολόκληρη η επιστολή του περιφερειάρχη

«Το σχόλιό μου στα ΠΕΣΥΠ και στο θέμα Τουριστική Προβολή, σχετικά με την εικόνα του αεροδρομίου Καλαμάτας, δεν αφορούσε στην κα αερολιμενάρχη (η οποία κάνει ό,τι μπορεί στα πλαίσια των υπηρεσιακών καθηκόντων της), αλλά την υπηρεσία της (Πολιτική Αεροπορία), τον προγραμματισμό, τη διάθεση ικανών πόρων και τις ενέργειες για την υποστήριξη του μοναδικού αεροδρομίου που λειτουργεί στην Περιφέρειά μας.

Στις υποδομές αναφερόμαστε: χώρος στάθμευσης αεροσκαφών, φωτισμός, αποχέτευση. Όσο για την ανάπτυξη, γνωρίζουμε τα εκατομμύρια που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και την ΤΕΜΕΣ για τα σκοπό αυτό.

Άλλωστε, για το αεροδρόμιο μας ομιλούν οι χρήστες του και οι αναφορές και τα δεκάδες δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, που μόνο κολακευτικά δεν είναι. Και ας μη μιλήσουμε για την πορεία ιδιωτικοποίησης που οσονούπω φθάνει στην 10ετία καθυστέρησης. Να συμφωνήσουμε πως ο βασικός πυλώνας της τουριστικής μας ανάπτυξης ΠΑΣΧΕΙ και γι ’αυτό, βέβαια, δεν ευθύνεται η αερολιμενάρχης”.