ΠΑΕ Καλαμάτα: Αλλαγές και μετεγγραφική ενίσχυση μετά την αναπάντεχη ισοπαλία

ΠΑΕ Καλαμάτα: Αλλαγές και μετεγγραφική ενίσχυση μετά την αναπάντεχη ισοπαλία

Η πολυαναμενόμενη νέα αρχή δεν ήρθε αγωνιστικά το περασμένο Σάββατο για την Καλαμάτα, η οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει αλώβητη το, χαμηλό θεωρητικά, εμπόδιο του Παναθηναϊκού Β’ στο Στάδιο της Παραλίας.

Για τη 12η αγωνιστική της Super League 2 (1η του β’ γύρου για το Νότιο Όμιλο) η τοπική μας ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη στο 20’, όταν ο Μπαράλες εκτέλεσε σαν σε προπόνηση το πέναλτι που κέρδισε ο Ακόστα από τον Τουρκοχωρίτη, δίνοντας την ευκαιρία στον Μαργκόνο να πέσει και να αποκρούσει στην αριστερή του γωνία. Μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης ο Αρναρέλλης έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Με την ισοπαλία αυτή η Καλαμάτα έχασε κι άλλο έδαφος προς την κορυφή, ευτυχώς η Παναχαϊκή «φρέναρε» με ισοπαλία την πρωτοπόρο Καλλιθέα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Μάκης Χάβος): Γιαννίκογλου, Ραπόζο, Κωστούλας (46′ λ. τρ. Δημόπουλος), Αρίμπας, Βαλεριάνος, Κατάλντι (84’ λ.τρ. Καραγκούνης), Παπατόλιος (55′ Ματέους Άλβες), Τάτος, Ακόστα, Αρναρέλλης (55′ Ρόβας), Μπαράλες (78’ Πασάς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’ (Σωτήρης Αντωνίου): Μαργκόνο, Σιδεράς, Φικάι, Μαρτίνης, Κυριόπουλος (70’ λ. τρ. Αθανασακόπουλος), Φουρτάδο, Κρυπαράκος, Σαρδέλης (74’ Νταμπίζας), Τουρκοχωρίτης, Καραμπάς, Λιούμης (74’ Προδρομίτης).

Μετεγγραφές και αποχωρήσεις
Κι αφού αγωνιστικά η Καλαμάτα δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό και αποτελέσματα ούτε μετά τον ερχομό του Μάκη Χάβου, η διοίκηση του Γιώργου Πρασσά αποφάσισε εκτεταμένες αλλαγές με αρκετές αποχωρήσεις και μια σειρά μετεγγραφών. Παρελθόν από την ομάδα θεωρούνται οι Μπενίτεζ και Καμπράλ και σύντομα η λίστα των «διαζυγίων» θα μεγαλώσει. Στον αντίποδα οι μετεγγραφές που έχουν υλοποιηθεί είναι τέσσερις, με τους Ελιβέλντο, Κάτσε, Τζανακάκη και χθες με τον Κοζορώνη. Επίσης, προέκυψε η αποχώρηση από το τεχνικό τιμ του Ζαλαώρα.

Η ανακοίνωση για Κοζορώνη
Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του Χρυσοβαλάντου Κοζορώνη. Είναι 31 ετών (3/8/92) και έχει ύψος 1.79! Αγωνίζεται στο κέντρο του γηπέδου και έχει πλούσιο βιογραφικό. Ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Εργοτέλη και τον Μάιο του 2012 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Το καλοκαίρι του 2015 μεταγράφηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα όπου είχε 60 συμμετοχές και σκόραρε τέσσερις φορές. Το 2018 υπέγραψε στην Χάμιλτον της Σκοτίας, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Εργοτέλη. Ακολούθησαν Πετρολούλ Πλοέστι (Ρουμανία), Λεβαδειακός, Πενεβέζις (Λιθουανία, για δύο χρόνια) και Αναγέννηση Καρδίτσας από 2022 έως τώρα.

«Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να βοηθήσει την ομάδα μας να πετύχει τον στόχο της ανόδου στην Σούπερ Λιγκ» αναφέρει στο καλωσόρισμά της η ΠΑΕ.

Με Κάτσε στο Στάδιο ο Μανώλης Τζανακάκης
Ο Μανώλης Τζανακάκης ήταν η τρίτη κατά σειρά χειμερινή μετεγγραφή της Καλαμάτας και παρακολούθησε το ματς με τον Παναθηναϊκό Β’ από τα επίσημα, μαζί με τον Έργκους Κάτσε και τον πρώην παράγοντα της ομάδας, Κώστα Βεργή. Ο Τζανακάκης είναι 31 ετών (30-4-92) με ύψος 1.78 και αγωνίζεται στην θέση του δεξιού οπισθοφύλακα.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Εργοτέλη και το 2013 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό. Δόθηκε δανεικός στην ομάδα που τον ανέδειξε και το 2015 αγωνίστηκε στην Ανόρθωση.

Η τριετία 2016-19 ήταν πολύ καλή φορώντας την φανέλα του ΑΡΗ σε 64 παιγνίδια και έχοντας σκοράρει δύο φορές. Στην συνέχεια φόρεσε την φανέλα του Παναιτωλικού και της Ξάνθης, ενώ πέρυσι επέστρεψε στην Κύπρο για την ομάδα της Καρμιώτισσας. Την φετινή αγωνιστική περίοδο έπαιξε στον Ιωνικό από τον οποίο έμεινε ελεύθερος.

«Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να βοηθήσει την ομάδα μας να πετύχει το στόχο της ανόδου στην Σούπερ Λιγκ», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Λύση της συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων
Τέλος, η ΠΑΕ Καλαμάτα γνωστοποίησε χθες τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας, Γιάννη Ζαλαώρα, ο οποίος αποχώρησε για προσωπικούς λόγους και η αντικατάσταση του είναι θέμα χρόνου. «Τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Super League 2-Νότιος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστική

Ηλιούπολη-Ολυμπιακός Β’ 0-1

Παναχαϊκή-Καλλιθέα 1-1

Καλαμάτα-Παναθηναϊκός Β’ 0-0

Διαγόρας Ρόδου-Γιούχτας 2-0

Αιγάλεω-Τηλυκράτης Τρίτη 3 μ.μ.

Χανιά – Ιωνικός Τρίτη 5 μ.μ.

Η βαθμολογία

1. Καλλιθέα       24

2. Διαγόρας Ρόδου   22

3. Χανιά   22

4. Καλαμάτα     20

5. Ηλιούπολη    20

6. Ιωνικός       18

7. Γιούχτας      14

8. Ολυμπιακός Β’      11

9. Παναθηναϊκός Β’  10

10. Αιγάλεω      8

11. Τηλυκράτης 8

12. Παναχαϊκή  6

Ο Ολυμπιακός Β’ έχει ποινή -10 βαθμών από το περυσινό πρωτάθλημα, ενώ εκκρεμούν οι αυριανοί αγώνες.

Η επόμενη αγωνιστική

Ολυμπιακός Β’-Καλλιθέα

Ιωνικός-Ηλιούπολη

Παναθηναϊκός Β’-Παναχαϊκή

Τηλυκράτης-Χανιά

Γιούχτας-Καλαμάτα

Αιγάλεω-Διαγόρας Ρόδου